Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is

door Elsemieke

De ene keer knettert de chemie tijdens een zoenpartij ervan af, en de andere keer voel je er nauwelijks wat bij. Toch is het belangrijk dat jullie tijdens de sex, van elkaars lippen blijven genieten. Die lippen down there, laten we voor één keer even achterwege.

Dat regelmatig een potje zoenen goed is voor de romantiek en intimiteit in je relatie, wist je waarschijnlijk al. En dat je er ook nog eens calorieën mee verbrandt, klinkt je vast ook niet onbekend in de oren. Toch wordt zoenen tijdens de sex vaak een beetje onderschat. Zeker wanneer je een lange relatie hebt, schiet die french kissing tussen de lakens er vaak bij in. En dat is hartstikke zonde!

Oogcontact

Je voornamelijk focussen op elkaars lichaam tijdens de seks is niets mis mee. Toch is het belangrijk dat je, ter afwisseling, regelmatig de lippen op elkaar drukt. Dat je tijdens het zoenen natuurlijk niet constant oogcontact houdt is begrijpelijk, maar het neemt niet weg dat er momenten zullen zijn waarop je elkaar wél diep in de ogen aankijkt. Wissel het vervolgens af met kusjes op zijn kaaklijn, onderlip en het holletje in zijn nek.

Knuffelhormoon

Over bonding gesproken, wist je dat tijdens een goede lebbersessie met je partner het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt? Dit hormoon zorgt ervoor dat de verbinding en intimiteit tussen jullie verhoogd wordt. Dit gebeurt al wanneer jullie bijvoorbeeld op de bank in elkaars lippen verdrinken, en al helemaal wanneer jullie zoenen tijdens een heet potje sexen. Een fijne kus zorgt er dus voor, dat je je meer verbonden voelt met je vent. Als dát niet tot betere sex leidt… Yes baby!

Gevoelige plekjes

Misschien denk je bij het woord kussen of zoenen, direct aan een intieme sessie tongworstelen met je partner. Maar waarom zou dat alleen voorbehouden zijn aan elkaars monden, terwijl er zoveel meer plekjes op zijn lichaam zijn die je met je mond kunt verwennen? En nee, dan heb ik het in dit geval niet over zijn apparaat daarbeneden, you dirty mind! Wat dacht je bijvoorbeeld van zijn nek, schouders en borst? Dat zijn ook plekjes die jouw lippen zeker kunnen waarderen. Sla ook vooral zijn buik en billen niet over, hij zal je er dankbaar voor zijn.

Vinden jij en je partner het fijn om tijdens de sex op elkaars lippen te duiken? Of ben je single en vind je zoenen met een scharrel of onenightstand maar een gedoe? Laat het me weten in de comments.

Meer over zoenen:

Wat links of rechts zoenen onthult over je

De 5 heetste zoenscènes op een rijtje

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy