Dry Spell: Wat te doen als je een tijdje droog staat

door Julia

De Dry Spell we kennen het allemaal wel, een periode waarin je sexleven even stil ligt. Niks mis mee hoor, het schijnt zelfs goed te zijn om eens in de zoveel tijd een break te nemen, maar af en toe kunnen die hormonen toch flink opspelen. Dan kun je twee dingen doen: of je plukt ergens een scharrel vandaan om dat libido tijdelijk mee te temmen, of je volgt onze tips op.

 

#1 Me-time

Je kunt er natuurlijk van balen dat je op dit moment geen man in je leven hebt, maar er zit ook een heel groot voordeel aan. Je hebt alle tijd voor jezelf! Plan de nodige me-time in en geef jezelf de aandacht die je normaal aan je liefje geeft. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialist of de masseur en laat je lekker verwennen. Of plan een middag in om lekker te gaan tutten in de badkamer, neem een voetenbadje, probeer dat nieuwe maskertje uit. Kortom leg jezelf in de watten, je hebt het verdiend.

 

#2 Shop till you drop

Hoe fijn is het om alleen of met vriendinnen te winkelen en je niet constant je schuldig te voelen, omdat je vriend eigenlijk naar huis wil? Mannen en shoppen gaan niet samen, oke er zijn uitzonderingen maar de meeste mannen vinden het maar niks. Het duurt ze veel te lang, het is te druk, moet ik je nou ook nog advies gaan geven?! Geen gezeur aan je hoofd of een verveelde blik van hem die zegt: ‘Kunnen we nu gaan??!’ Nee als single heb je de vrijheid om net zo lang te shoppen als jij dat wilt, heerlijk toch?

 

#3 Enjoy yourself

Wie zegt dat je niet kunt genieten van intense orgasmes als je even zonder man zit? Ha! As if. Dit is de tijd om eens even goed met jezelf aan de slag te gaan, als in nieuwe genotsplekjes ontdekken en daar ruim de tijd voor nemen. Trakteer jezelf op de meest luxe vibrator die er is, en dan heb ik het echt over de toys met alles erop en eraan he?, zet wat kaarsjes aan, een muziekje, erotisch verhaal of wat porna. Het is tijd voor een sexy avondje met jou en je nieuwe speeltje.

 

#4 Keep it sexy

Belangrijk is als je even door een dry spell gaat, om je niet te laten verslonzen. Tuurlijk is het een prettig idee dat je je benen niet iedere dag meer hoeft te scheren, maar doe het dan op z’n minst 2x in de week. Aandacht geven zit hem niet alleen in jezelf verwennen met materiële dingen of je verder te ontwikkelen, maar ook in het bezig zijn met je uiterlijk. En dan bedoel ik niet sexy zijn voor een ander, nee voor jezelf! Koop een mooi lingeriesetje en draag deze op een doodgewone dag naar je werk, moet je eens kijken hoe anders je je dan voelt.

 

#5 Fooooood

Oke dit is wel tricky, want je kunt erin doorslaan. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Als je geen sex hebt is het namelijk heel verleidelijk om te genieten van allerlei lekkernijen. Chocolade, ijs, pizza, lekkere broodjes, patatjes, nu je geen rekening hoeft te houden met je vriend kun je eten wat je wilt. En om je lijf hoef je je ook niet druk te maken, want hee wie ziet dat extra rolletje vet nou?! Maar toch een kleine kanttekening, want als je jezelf erop betrapt dat het bijna iedere dag gebeurt, zoals bij mij, dan betekent het dat je iets aan het vervangen bent. En dan heb ik het over het gebrek aan sex compenseren met snacks. Het is heel logisch, door sex maakt je lichaam endorfine aan dat zorgt voor een gevoel van geluk, drie keer raden wat nog meer de aanmaak van endorfine stimuleert… Juist ja, chocolade. Damn.

 

#6 Chickflicks marathon

Oh yesss! De afstandsbediening is van jou! Niemand, als in geen man, die gaat zeuren als je je favoriete chickflick aanzet, of een heel seizoen Sex and the City of Pretty Little Liars wil kijken. Sowieso is de bank nu ook van jou, heerlijk die ruimte! Dekentje, snackje erbij en press play.

 

#7 Girls only

Spreek met vriendinnen bij jouw thuis af voor een gezellig avondje, koken, kletsen, series kijken, wijn drinken. Wat je maar wilt. En wordt het laat? Dan blijven die meiden toch gewoon slapen?! Hoe leuk is dat, om net als vroeger een sleepover te doen, alleen dan nu met drank erbij en geen moeder die roept of het wat zachter kan.

 

#8 Have fun

Last but not least, have fun! Wat je ook doet, hoe lang de dry spell ook duurt, geniet ervan en have fun with it! Denk aan alle leuke dingen die je nu kunt doen, neem deze tijd om jezelf beter te leren kennen en nog meer van de persoon die je bent te gaan houden. Want hoe cliché ook, happy zijn met jezelf is het allerbelangrijkst, en dat leer je het beste als je een tijdje alleen bent.

 

 

Bron: Elite Daily
Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy