What to do: Als hij een fetisj heeft

door Julia

Iedereen heeft zo zijn seksuele voorkeuren, bij de een zijn die wat gangbaarder dan bij de ander. Maar wat nou als je partner opgewonden raakt, van iets waar jij je maar moeilijk in kan verplaatsen? Oftewel hij heeft een fetisj. Hoe ga je daar dan mee om?

Misschien zit jij of een vriendin op dit moment wel in een soortgelijke situatie. Je wilt je vriend alle begrip tonen, maar je weet niet goed hoe. Wij van LotteLust geven je drie tips voor hoe je het beste om kunt gaan met zijn fetisj.

#1 Geef je grenzen aan, zonder te oordelen

Laten we voorop stellen dat het belangrijk is om je eigen grenzen aan te geven. Als je iets echt niet wilt, doe het dan ook niet. Dit kun je op een rustige manier tegen je partner zeggen. Als hij een seksuele voorkeur heeft die jij nogal apart vindt, probeer dit dan niet te laten doorschemeren. Je kunt eerlijk zijn, maar je hoeft hem niet af te vallen. Het is voor hem al heel wat om dit aan je te vertellen, het ergste wat je dan kunt doen is hem te gaan veroordelen. Ook al voldoet het niet aan de standaard, betekent niet dat het slecht of fout is. En hou ook in je achterhoofd dat een fetisj ‘normaler’ wordt naarmate er meer over wordt gepraat. Men kijkt sinds Fifty Shades ineens heel anders naar BDSM dan daarvoor.

#2 Waardeer zijn openheid

Zoals we bij punt 1 al zeiden, het is een grote stap om toe te geven dat je een fetisj hebt en zeker als het een uitzonderlijke is. Je partner heeft jou hiermee in vertrouwen genomen en het is juist mooi dat hij zich zo vrij en goed voelt bij jou om dit te zeggen. Maak er dan ook geen taboe van. Probeer open te staan voor zijn wensen door naar hem te luisteren en te vragen wat hij prettig vindt. Kijk, er zijn natuurlijk wel uitzonderingen op de regel. Zoals fetisjen die strafbaar zijn. Maar een beetje out of the box denken, kan heus geen kwaad. Zolang het niet strafbaar is, hoef je je er geen zorgen om te maken.

#3 Sluit een compromis

Als je met je vriend hebt gesproken over zijn seksuele voorkeur (die dus niet zo standaard is) en je wilt een stapje verder gaan, maar niet all te way sluit dan een compromis. Stel hij vindt het heel opwindend als jij in bed een dierenpak zou dragen, maar jij vindt dat net even iets te ver gaan. Dan kun je bijvoorbeeld een diadeem met katten-oortjes op doen en een schattige catsuit aantrekken. Of een pakje met een dierenprint kan ook. Zolang jij je er maar prettig in voelt. Of zoals Carrie Bradshaw in Sex and the City voorstelde aan haar date die van golden showers hield; ‘Misschien kan ik wat hete thee over je lijf laten druppelen?’ Is natuurlijk ook een idee. Je partner zal het waarderen als jij laat blijken dat je hem tegemoet wilt komen in zijn fantasie. Ook al is dat niet helemaal exact hoe hij het voor zich ziet, het gaat erom dat je de moeite neemt.

Heb (of had) jij een partner met een bijzondere seksuele voorkeur? En heb je nog tips om hieraan toe te voegen? Laat het me weten in de comments!
Beeld: Pinterest

Meer over fetisjen:

Fetisj: De Golden Shower

7 rare fetisjen die je nog niet kende

41 leuke vragen om aan je date te stellen

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy