By 

De 10 beste tips om zelfverzekerd te worden in bed


Jezelf emotioneel en lichamelijk blootgeven is ontzettend spannend, maar kan ook voor onnodige onzekerheden zorgen. Inderdaad: onnodig. Een gebrek aan zelfvertrouwen in bed kan een heerlijke ervaring in de weg staan. Dat is natuurlijk nergens voor nodig! Want ook jij verdient het om je sexy te voelen in bed. En iedereen kan zelfverzekerd worden. Wij vertellen je hoe je met 10 tips je zelfvertrouwen tijdens sex vergroot.

zelfverzekerd worden in bed

Zo word je zelfverzekerd in de slaapkamer: 10 tips

Praat met elkaar

Boven alles is het belangrijk om duidelijk te zijn tegenover je bedpartner. Praat van tevoren over de dingen die je fijn vindt, maar ook wat je niet wilt doen. Dit hoeft geen uitgebreide zakenbespreking te worden. Maak er juist iets spannends van! Stuur op verleidelijke toon berichtjes naar elkaar of bel de avond voor een date wanneer jullie beiden in bed liggen. Zie het als een vorm van voorspel, waar je allebei een betere ervaring door zullen hebben. Je weet precies wat je kunt verwachten, waardoor je zelfverzekerd in bed stapt.

Lingerie

Deze klinkt misschien een beetje uitgekauwd, maar hij blijft waar. Lingerie zorgt voor een zelfvertrouwen boost! Ook als jij (voorlopig) de enige bent die het weet. En nee, dames. Jullie hoeven nu niet per direct honderden euro’s uit te geven aan pareltjes van Agent Provocateur. Kies iets waar jij je goed in voelt. Dat kan zwart of rood kant met tig bandjes zijn, maar ook net zo goed een zachte roze set met strikjes. Het gaat erom dat jij lekker in je vel zit en je zelfverzekerd voelt, want dat straal je dan op het moment suprême maal tien uit.

Lichamelijke verzorging

Zelfverzekerd worden komt vooral van binnenuit, maar uiterlijk verzorging mag zeker niet vergeten worden. Iedereen voelt zich beter na een warme douche. Neem de tijd! Gebruik jij graag een gezichtsmasker? Of scheer jij jezelf graag helemaal glad? Wat je ding ook is, maak er een ‘momentje’ van. Pak die naar bloemen ruikende shampoo uit de kast en was je haren. En na het douchen? Smeer je dan in met een verleidelijke bodylotion, lak je nagels, gebruik die dure parfum.

Sfeermaker

Een romantische omgeving staat niet per definitie gelijk aan romantische sex. Natuurlijk zijn een handjevol brandende kaarsen of een gedimd setje lampen hier meer dan geschikt voor, maar een romantische setting leent zich ook goed voor een ruig potje sex. Of zwoele, emotionele sex. En zelfs een kinky getint avontuurtje. Zorg ervoor dat de (slaap)kamer de juiste vibe heeft. Maar ook het neerleggen van kleden, dekens en kussens is een goede optie.

Muziek

Je hebt vast wel een artiest, of een aantal nummers, in je playlist staan waardoor je altijd in een sexy stemming raakt. Wat dacht je van een speciale sex playlist? Neem een keer de tijd om muziek bij elkaar te zoeken waar jij helemaal hitsig van wordt. Zet deze lijst aan wanneer je van plan bent om de horizontale tango te doen en gegarandeerd dat je jezelf helemaal verliest in die heerlijke beats of snoeiende gitaren. Voilà: een zelfverzekerd gevoel!

Hoofd op standje ‘nul’

Denk niet teveel na tijdens de daad. Je (negatieve) gedachtes kunnen de ergste vijand van zelfverzekerd zijn. Zet ze uit je hoofd en focus je op wat je op dat moment aan het doen bent. Sex is veel te leuk en veel te lekker om verpest te worden door gedachten over dingen die je bedpartner hoogstwaarschijnlijk niet eens opvallen.

Geef je over aan het moment

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar daar is eigenlijk helemaal niets mis mee. Sex kan iets spiritueels zijn, vooral als je het deelt met iemand waarmee je een sterke band hebt. Laat alle emoties en gevoelens gebeuren en laat jezelf sterker en zelfverzekerder worden door alle fijne prikkels. Ook het zien van de mate waarin je sexpartner van jouw aanraking en bespeling geniet kan heel veel doen voor je zelfvertrouwen. Dat komt toch echt het beste uit de verf als je jezelf volledig laat gaan.

Verrassende locatie

Sex in bed is heel comfortabel en zal nooit gaan vervelen. Maar sex op andere plekken is ook heel leuk! Trek zijn/haar broek eens naar beneden midden in de woonkamer, of laat jezelf over de keukentafel heen draperen. Rij een keer naar een afgelegen industrieterrein en ga tekeer in de auto. Of ga voor een vluggertje in het wc-hokje van een chique restaurant. Adrenaline kan ook een ontzettende boost van zelfverzekerdheid geven, want je voelt je dapper en gedurfd!

Laat jezelf horen

Als je als een stil muisje in bed ligt wordt je bedpartner niet veel wijzer over of je wel of niet aan het genieten bent. We maken de hele dag geluiden, dus waarom zouden we dat tijdens de sex niet doen? Kreunen, grommen, giechelen, het kan allemaal. Snoer jezelf de mond niet en gooi eruit wat erin zit. Daarnaast zijn liefkozende woorden, opwindende aanmoedigingen en dirty talk ook zeker aan te raden. Verleiding zit hem niet alleen in wat er te zien en te voelen is, maar ook in je woorden.

Zelfverzekerd zijn = love yourself!

En als laatste, maar zeker niet als minst belangrijke: wees blij met wie je bent en hoe je eruit ziet. Heb zowel je lichaam als je geest lief. Je bent mooi, van binnen en van buiten, precies zoals je bent. En als jij gek bent op jezelf, dan draag je het mooist denkbare sieraad altijd met je mee… zelfverzekerd zijn!

zelfverzekerd worden in bed

Meer tips om zelfverzekerd te worden in bed:

Dit vinden mannen onweerstaanbaar aan een vrouw

Jouw meest sexy eigenschap volgens je sterrenbeeld

Goed in bed worden? 6 tips

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

 

Beeld: Tumblr, Giphy
Kim
About me

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd.

YOU MIGHT ALSO LIKE

wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
eetstoornis
Het effect van een eetstoornis op je sexleven
November 13, 2018
seksueel grensoverschrijdend gedrag
Mijn vriend dreigt het uit te maken als ik hem niet elke dag laat klaarkomen, wat nu? – VrijVraag #18
September 28, 2018
“Mijn vriend krijgt soms een slappe tijdens de sex, is mijn vagina te wijd?” VrijVraag #12
August 10, 2018
vrijvraag leiding nemen
Hoe neem je de leiding in bed als je onzeker bent? – VrijVraag #4
June 01, 2018
paaldansen sensualiteit
Waarom paaldansen de ultieme sensualiteit booster is
May 16, 2018
vrouwen met tatoeages
Waarom vrouwen met tatoeages een beest zijn in bed
July 13, 2017
Het zien van een vrouw in badkleding maakt vrouwen onzeker
June 22, 2017
vijf belangrijke tips
Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten
June 04, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *