Zo ontwaak je je inner slet

door Julia

Iedere vrouw heeft wel een inner slet. Ja, ook de brave meisjes, de thuisblijfmoeders en de carrièrevrouwen. Soms moet je wat dieper graven, maar echt waar we hebben het allemaal in ons. Heb je geen idee waar ik het over heb? Dan wordt het hoog tijd om je inner slet eens goed wakker te schudden.

Neem het maar van mij aan, iemand die jarenlang haar inner slet heeft onderdrukt en daar dus flink last van had zonder het te weten. Het voelt als een bevrijding om haar te erkennen. En nee, ik overdrijf niet, want het is voor ons vrouwen heel belangrijk om vrij te kunnen zijn in onze sexualiteit. Dat is precies wat je doet als je je inner slet omarmt.

 

Sletvrees

Er mag dan wel worden beweerd dat het volledig geaccepteerd is dat vrouwen net zoveel bedpartners hebben als mannen, maar niets is minder waar. Het is nog steeds een taboe om als vrouw te zeggen dat je alleen met iemand afspreekt voor de sex. Laat staan als het er meerdere zijn. Voor mannen geldt dit niet. Nee, want mannen zijn jagers dus dat hoort erbij. Ja, ja. We kennen het allemaal, de dubbele standaarden. Hierdoor is sletvrees ontstaat. Sletvrees? De angst om in een negatief daglicht te worden gezet als bekend wordt dat je veel bedpartners hebt of mannen ontmoet puur voor de sex.

Complete onzin, natuurlijk! Iedereen hoort de vrijheid te hebben om te doen wat hij/zij wil en hier niet om veroordeeld te worden. Dus ook niet door jezelf. Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf degene bent die je inner slet ver weg heeft gestopt. Het wordt tijd dat we aan het woord slet een positieve draai geven. Je inner slet ontwaken is namelijk een belangrijk onderdeel van je sexueel vrij voelen. Hoe je dat doet lees je hier.

 

inner slet

Tip 1: Gebruik je fantasie

Het prettige aan fantaseren is dat je het overal kunt doen, ’s ochtends onder de douche, in de trein op weg naar je werk, tijdens de lunchpauze, net voordat je gaat slapen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete acteur. Stel je voor dat hij halfnaakt voor je staat dat heerlijke lijf, die gespierde armen, brede borstkas, perfecte abs. Vervolgens fantaseer je over alle stoute dingen die je met hem zou willen doen, of die hij met jou mag doen. Dit wordt ook wel visuele stimulatie genoemd en helpt je om dat vuur in jezelf aan te wakkeren.

 

Tip 2: Veelvuldig sex

Het gaat misschien tegen je gevoel in als je op dit moment helemaal niet taalt naar sex, maar masturberen en vaker sex hebben zorgt er juist voor dat het verlangen naar sex groeit. Solosex en/of sex met een scharrel of je partner is goed voor je. Het is gezond zowel fysiek als mentaal en als je het met regelmaat doet zorgt het ervoor dat je meer zin krijgt. Dus geen smoesjes dat je het te druk hebt, of te moe bent. Maak er tijd voor. Het hoeft niet altijd lang te duren, een vluggertje kan ook heel lekker zijn, maar wees wel in het moment. Geef het al je aandacht.

 

inner slet

 

Tip 3: Lingerie

We weten allemaal dat een leuke outfit wonderen doet voor je humeur. Dat is ook het geval met lingerie. Stel je heb een nieuw sexy lingeriesetje gekocht en je trekt het aan op een doodgewone doordeweekse dag als je naar je werk gaat. Niemand die weet wat voor spannends jij onder je kleding draagt, behalve jij. En dat niet alleen, je voelt je ook sexyer zodra je een mooi setje draagt. Blijf maar eens wat langer voor de spiegel staan in alleen je lingerie en zie hoe heel je houding verandert. Je voelt je op en top vrouw.

 

Tip 4: Self loving

Je doet het waarschijnlijk veel te weinig, jezelf eens goed verwennen. Ga eens voor een uitgebreide beautybehandeling naar de schoonheidsspecialist, of trakteer jezelf op een dagje sauna met ontspanningsmassage erbij. Of neem een middag vrij van werk, ga lekker de stad in. Koop die mooie, maar eigenlijk net iets te dure outfit. Niet om er voor een ander goed uit te zien, maar voor jezelf. Door deze dingen te doen,  aandacht aan jezelf te besteden, meer me-time in te plannen, toon je self loving. Dat is een belangrijk onderdeel van het ontwaken van je inner slet: liefde voor jezelf.

 

inner slet

 

Tip 5: Probeer iets nieuws

Het kan zijn dat je inner slet zo is ingedut, omdat je al jarenlang in een sexuele sleur zit. Waarschijnlijk ben je er niet eens bewust van. Dit komt vaak voor bij vrouwen die in een langere relatie zitten. Jij en je vriend hebben een of twee vaste dagen in de week sex, jullie wisselen af met drie sexstandjes. Kortom: het is een routine geworden. Even voor de duidelijkheid: Het betekent niet dat als je in een relatie zit je je inner slet moet onderdrukken, een inner slet staat niet gelijk aan vrijgezel zijn. In een relatie kun je haar ook de vrijheid geven, alleen op een andere manier. Bijvoorbeeld door iets nieuws te proberen. Maak een lijstje van sexuele activiteiten die je nog nooit gedaan hebt, maar wel heel graag zou willen doen. Inspiratie nodig? Klik dan hier voor de sex bucketlist.

 

Nu begrijp ik best dat je niet meteen alle vijf de tips kan of wil uitproberen, dat hoeft ook helemaal niet. Ik zou zeggen, kies er een uit voor deze week: begin met het ontwaken van je inner slet! Geloof me, ze zal je dankbaar zijn.

Beeld: Pinterest, Alisa Verner

Meer over vrijheid en sex lees je hier:

– Waarom iedere vrouw een slettenperiode moet hebben (gehad)

– Erin en eruit: de half-nightstand is de nieuwste sextrend

– Onderzoek: Betere sex met een booty call?

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy