Sexmythes die jij nog steeds gelooft

door Selena

Er doen heel wat vreemde verhalen over sex de ronde. Mannen gaan vaker vreemd, van veel sex rekt je vagina uit en oudjes doen ‘het’ niet meer. Allemaal onzin die vastgeroeste stereotypes bevestigen. Tijd voor de waarheid. Geloof jij deze sterke verhalen nog?

Sexmythe 1: Jongeren hebben steeds vroeger sex

Dat jongeren steeds sneller tussen de lakens duiken, klopt helemaal niet. Je zou het in het tijdperk van Tinder en Instagram DM’s niet verwachten, maar het is echt waar! Millennials wachten steeds langer met hun eerste keer, dat bevestigen meerdere onderzoeken. Volgens een enquête uit 2017 van Rutgers – het kenniscentrum voor seksualiteit – heeft de helft van de jongeren op hun 18e voor het eerst sex.

Sexmythe 2: Mannen gaan niet vaker vreemd dan vrouwen

Eén van de bekendste sexmythes is dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen. Maar in de praktijk blijkt dit niet helemaal te kloppen. Vrouwen kunnen net zo sneaky, als mannen zijn. Met name in de afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat vreemdgaat gestegen. Volgens de National Opinion Research Center met maar liefst 40%. Hoe dit komt? Experts denken dat dit te maken heeft met verschillende factoren, zoals dat vrouwen niet meer financieel afhankelijk zijn van mannen en een eventuele break-up dus wel kunnen veroorloven.

Sexmythe 3: Ouderen vanaf 60 jaar hebben geen sex meer

Dat ouderen geen sex hebben is een misvatting, waar veel mensen van overtuigd zijn. De gedachte van een lief, oud, gerimpeld dametje, die haar partner alle hoeken van het hoog-laagbed laat zien, vinden veel mensen een aanstootgevend idee. Toch gebeurt het regelmatig. Als je grijs wordt verdwijnt het verlangen tot intimiteit en seksueel contact niet. Integendeel, er zijn zelfs ouderen die een tweede jeugd beleven in het verpleeghuis!

Sexmythe 4: Veel sex is grotere vagina

Heb je vaak sex en met verschillende bedpartners? Sommige mensen denken nog steeds dat je vagina dan uitrekt. Niets is minder waar. De vaginawanden liggen in niet-opgewonden stand tegen elkaar. Je vagina wordt wijder en langer zodra je opgewonden raakt. Na de sex keert het weer terug in ‘ruststand’. Nee, je krijgt dus geen grotere vagina als je vaak sex hebt.

Sexmythe 5: Met HIV kun je nooit (onbeschermde) sex hebben

Het HIV-virus kan zich bevinden in bloed, sperma, moedermelk en vaginaal vocht. Als deze lichaamssappen in contact komen met iemands bloedbaan is er kans op HIV-overdracht. Nu denk je waarschijnlijk, dat sex onmogelijk is. Laat staan onbeschermde sex. Maar dit is een misvatting. Als je een HIV besmette partner hebt, kun je onder bepaalde voorwaarden onbeschermd sex hebben. De besmette partner moet dan speciale HIV-remmers slikken. De kans op besmetting is dan minimaal. Wel is een monogame relatie een strenge voorwaarde!

Meer over sex:

Wat is ‘goede sex’ 6 lezers vertellen

5 funny feiten over doggystyle

Vrouwencondoom: zo werkt het

Bron: Rutgers, NRC, Seksualiteit.nl / Beeld: Unsplash

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy