6 bijzondere weetjes over vibrators

door Lotte

Je hebt vást eentje in je nachtkastje (of waar dan ook) liggen: een vibrator. Of twee, of drie. Tegenwoordig is een sexspeeltje (bijna) niet meer weg te denken uit het sexleven van veel vrouwen, maar vroegâh was dat wel anders. Hoog tijd om in de geschiedenis van de toys te duiken. Wij hebben 6 fun facts over vibo’s voor je verzameld.

Orgasme bij de dokter

De eerste ‘vibrator’ werd in 1734 gemaakt en moest met de hand aangedreven worden. De reden? Het trillende genotsobject was toen alleen verkrijgbaar bij de arts en werd het gezien als een redmiddel tegen de aandoening ‘hysterie’ bij vrouwen. Een orgasme bleek het enige medicijn te zijn. Toen bekend werd dat dokters gratis orgasmes uitdeelden, kregen ze het erg druk zoals je wel begrijpt. Om zijn lamme hand verlichting te geven, werd de vibrator gemaakt. Lees meer over de geschiedenis van de vibrator.

De Magic wand is gewoon een nekmassager

Misschien ken je wel die scène uit Sex and the City waar Samantha Jones haar Magic Wand-vibrator terug naar de winkel brengt. Een medewerker staat met zijn mond vol tanden, want die vertelt haar dat de Hitachi ‘gewoon’ een nekmassager is. De grap: dit is ook echt waar. Het merk Hitachi bracht de eerste Magic Wand uit en deze was écht bedoeld om de nek te massagen. Dankzij Sex and the City is de verkoop van Hitachi Magic Wand geëxplodeerd, maar de makers waren daar helemaal niet zo blij mee. Gelukkig bood distributeur Vibratex aan om de toy/massager voortaan te verkopen zonder het ‘Hitachi’-merk, maar als ‘Magic Wand‘.

Verboden vruchten

We vinden het doodnormaal om in Nederland in de grote steden om de haverklap een sexshop tegen het lijf te lopen. Maar dat geldt niet voor alle landen. In onder andere Thailand, Saoedi-Arabië, India, Malediven en zelfs in de Amerikaanse staat Texas is trillend speelgoed niet toegestaan. In Maleisië staat er zelfs een celstraf van drie jaar tegenover. Dan maar naar Italië.

Samen genieten

Vibo’s zijn niet alleen voor alone time. Meer dan de helft van de stellen heeft wel eens een sexspeeltjes met een partner gebruikt, zo bleek uit onderzoek van Adam & Eve. Sinds het megasucces van de We-Vibe, maken steeds meer merken koppeltoys. Maar ook een ‘gewone’ vibrator kun je samen gebruiken in bed.

Beter zingen

Volgens stemcoach David Ley kun je met behulp van vibrators beter gaan zingen! Hmmm? Nee, niet door een op je edele delen te leggen, maar op je keel! Do, re, miiii.

Populairste toy

Koppeltoys, luchtdrukvibrators en Magic Wands worden steeds populairder, maar de bestverkopende vibrator is al jaren de Tarzan. Ook op EasyToys is het dé nummer één bestseller.

Meer over vibrators:

Zo neem je je sextoys veilig mee op reis

Dit zijn de duurste sexspeeltjes ooit

Sexspeeltje kopen tips: hier moet je op letten

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy