By 

Single in the City: Dit is Saar


Saar is een 28-jarige millennial die vrijwillig solo door het leven gaat in Amsterdam. Elke maandag schrijft ze met enthousiasme over de hilarische, gênante, herkenbare dilemma’s én fenomenen die ze meemaakt op het gebied van mannen.

“‘Vrijgezel’ (verouderd vrijer), oftewel single, is de benaming voor iemand die niet gehuwd is (vrij), geen relatie heeft, niet samenwoont, en geen weduwe of weduwnaar is.”

Anno 2018 klinkt het wel heel vreemd: ‘vrijgezel zijn’ ofwel een ‘verouderd vrijer’. Alsof er een houdbaarheidsdatum op mijn jeugd is gestempeld. Ik hou het toch liever op ‘single’ of ‘solo door het leven gaan’. Geen gezeik met ‘wij komen er zo aan’, ‘wij zijn zwanger’ of ‘we vinden het leuk als jullie ook op ons feest komen’, maar gewoon ‘ik’. Lekker individualistisch, egoïstisch of hoe je het ook wil noemen. Ik ben Saar, alleen afhankelijk van me, myself and I en… op zijn tijd natuurlijk van mijn vrienden, familie en collega’s om me heen…

Ik ben 28 jaar en woon in Amsterdam, in de turbulente tijd waarin er een vrouwenoverschot bestaat in onze hoofdstad. Sowieso is er hier een overschot aan mensen. Hallo 870.000 inwoners en fietsfiles voor het stoplicht. De Amsterdamse ‘vrijgezelle’ inwoners tussen de 23-33 (hoeveel zijn dat er?) zijn doorgaans overdag te vinden op een werkplek of een studiezaal. Ikzelf ben 40 uur per week te vinden in een kantoorjungle die wordt gedomineerd door testosteron en blote tieten grappen. Ik vind het heerlijk, maar kijk toch altijd onwijs uit naar het einde van de werkdag, waar ik een wijntje kan drinken met vrienden of lekker in de lampen kan hangen in het weekend.

Is dat raar voor een 28-jarige vrouw? Geregeld krijg ik in de opmerking (lees: buiten de ring) dat de biologische klok begint te tikken en ik me moet gaan gedragen naar mijn leeftijd. Want ‘als ik blijf flierefluiten kom ik nooit een leuke vent tegen’. Welkom in de eeuwige discussies waar je als millennial ‘volgens het boekje’ aan moet voldoen om een beschaafd leven te leiden als moderne vrouw.

Wie af en toe ook buiten de lijntjes kleurt, kan zich het bovenstaande vast maar al te goed voorstellen. En yes, ook als je buitengewoon geïnteresseerd bent in het single bestaan in Amsterdam, zal ik je vanaf nu elke maandag bij LotteLust meenemen met dilemma’s of fenomenen waar je als single in the city mee te maken krijgt! Denk aan hokkende vrienden, wie wordt je +1 op de bruiloft van je studiegenoot, het klassieke slapen-we-bij-jou-of-bij-mij-dilemma, werkflings, de ‘andere’ vrouw zijn en alle verleidingen in de stad.

 

Meer over single zijn:

Dit vinden mannen en vrouwen de voordelen van single zijn

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Single en sex: tijd om die vajayjay af te stoffen

Beeld: Tumblr
Saar
About me

Saar is een 28 jarige millennial die vrijwillig solo door het leven gaat in Amsterdam. Wekelijks schrijft ze met enthousiasme over de hilarische, gênante, herkenbare dilemma’s én gebeurtenissen als Single in the City!

YOU MIGHT ALSO LIKE

luie-sex-standjes-moe
5 sex standjes perfect voor lazy days
February 07, 2019
trio doen
In bed met twee mannen
January 31, 2019
redenen-om-het-niet-uit-te-maken-relatie-verbreken-500 (1)
12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen
January 28, 2019
beppy
Waarom elke vrouw een Beppy in huis moet halen
January 26, 2019
vakantieliefde
Condom, kondomi of een préservatif: zo noem je een condoom in het buitenland
January 23, 2019
wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
single-city
Single in the City: Sletvrees: meten met twee maten
January 07, 2019
vrijgezel single met kerst
Single in the City: Waarom het wel kut is om single te zijn met Kerst
December 24, 2018
blaffendehond
Van de blaffende vis tot de blaffende hond; één en al ellende
December 20, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *