Social media don’ts bij een break-up

door Lotte

Je hebt net een bad break-up gehad. Een van de eerste dingen die je doet, is je relatiestatus op Facebook veranderen en je afvragen wat er nu gaat gebeuren. En misschien zelfs je ex ontvrienden. Je wil even niks met die persoon te maken hebben. Maar na een paar dagen gaat het toch knagen… Wat zou hij of zij aan het doen zijn? Heeft je ex al een nieuwe liefde? En gelukkig zonder mij? Je duikt op Facebook om te speuren. “Stalken? Nee gewoon nieuwsgierigheid.”

Herkenbaar tafereel? Bij een break-up heb je zogenaamde sociale media-etiquette. Er zijn ongeschreven regels waar je je beter aan kan houden voor je eigen sanity. De (ervarings)deskundigen van ons  geven je wat tips die je vooral niet moet doen!

1. Je ex online stalken

Verwijder je ex van Facebook en weersta de verleiding om toch te checken, via een vriendin bijvoorbeeld. Kijk niet op Instagram of Twitter-feed. Je wil geen spijt krijgen van het lezen van berichten over jou, jullie relatie of erger nog: over een andere vlam. Je kan pas over je ex heen komen als je al het contact zo lang mogelijk uit te weg gaat.

2. De nieuwe vriendin van je ex stalken

Mocht je de vorige tips genegeerd hebben en toch te weten zijn gekomen met wie hij of zij nu datet… Don’t! Kijk ook niet naar zijn of haar Facebookprofiel, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus, Youtube, Tumblr of welke andere social media dan ook. Neem jezelf in bescherming.

3. ‘Subtiele’ berichten over je ex plaatsen

Wat hij ook heeft gedaan, je ex-vriend(in) op social media bashen is niet aantrekkelijk of classy. Het schijnt eerder slecht licht op jou en hoe je met de situatie om gaat. Dus onthoud: je staat daar boven!

4. Geen nieuw contact leggen

Gebruik social media om je single status te verkennen. Installeer een datingapp. Lexa is een goede om mee te starten! Er is geen vleeskeuring, alleen serieuze singles. Je hoeft niet gelijk een nieuwe relatie. Begin met wat leuke dates. Je weet wat ze zeggen… Get back on that horse!

Meer over break-ups:

Dit is waarom mei de break-up-maand is

Nieuw: De breakup retraite

12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy