Hoe sociale media juist heel goed voor je relatie kunnen zijn

door Phlox

We krijgen vaak te horen wat een slechte invloed sociale media hebben op onszelf en de mensen om ons heen. Apps zoals Instagram, Twitter en Snapchat zouden ons zelfbeeld verlagen en onze relaties op het spel zetten. Maar is dat wel zo, of is het maar een boomer-uitspraak die stiekem wel meevalt? Als je het slim aanpakt, kunnen sociale media namelijk juist heel goed zijn voor je relatie. This is how!

Hoewel er weleens wordt gezegd dat het gebruiken van sociale media slecht is voor onze self image, hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. Integendeel! Er zijn genoeg positieve kanten van de online wereld die wél een goed effect hebben op ons en onze relaties.

Affectie op sociale media

Gezamenlijke foto’s en video’s maken, elkaar taggen onder herkenbare quotes op Instagram… Het delen van je relatie op sociale media komt je vast wel bekend voor. En dat kan heel fijn zijn. Je geniet ervan om de ‘wereld’ te laten zien hoe leuk je partner wel niet is en vice versa kan het goed zijn voor anderen om een gelukkig koppel op hun tijdlijn tegen te komen.

Natuurlijk moet het met mate gebeuren en oprecht blijven, maar het online delen van affectie naar elkaar toe hoeft helemaal geen probleem te zijn. De hashtag couplegoals bestaat niet voor niets.


Lange afstandsrelaties

Om het nog even iets verder op te zoeken: bij bepaalde happy couples is de online wereld zelfs behoorlijk essentieel! Wat dacht je bijvoorbeeld van lange afstandsrelaties? Sommige relaties bestaan niet alleen door sociale media, ze worden ook onderhouden door het communiceren via foto’s, chats en videobellen. Niet totaal onbelangrijk dus! Dit zijn een paar manieren waarop je jullie long distance relationship kunt bevorderen met behulp van het internet:

Sexting

Waar sexting in een ‘doorsnee’ relatie leuk en spannend kan zijn, is het bij een lange afstandsrelatie misschien wel extra belangrijk! Er is tenslotte een stuk minder tijd voor echt lichamelijk contact. Gelukkig zijn er genoeg opties om samen toch genoeg spanning te creëren. Hete berichtjes sturen, je partner verrassen met nudes, een sex bucketlist samenstellen voor de volgende keer dat jullie elkaar zien… Go big.

Videobellen

Dit is een groot onderdeel van de routine in een lange afstandsrelatie. En met goede reden! Na een belangrijke dag of leuke gebeurtenis wil je dat natuurlijk gewoon delen met die persoon. Dat is hét moment dat we even extra dankbaar zijn voor FaceTime en WhatsApp bellen.

Keep it simple

Hoe leuk het ook is, het zou best kunnen dat er niet elke dag tijd is voor uitgebreide videochat sessies. En dat is oké! De simpele gebaren doen het soms net zo goed. Een update op je Instagram Story, een tweet over hoe graag je diegene wilt zien, het delen van een Spotify link… It’s all about the little things!

Andere omgeving

Sociale media zijn ook een goede plek om je in een andere kring te mengen dan je normaal doet, al is het dan online. Je ontmoet nieuwe mensen en hoort de ideeën en ervaringen van veel verschillende mensen, waardoor je nieuwe perspectieven erbij krijgt dan die je al hebt. En dat kun je weer toepassen op je relatie. Bijvoorbeeld als er een keer een probleem de kop opsteekt of juist in een leuke situatie. The internet usually knows what’s up!

En om nog even op het topic van zelfvertrouwen terug te komen: door actief deel te nemen aan sociale media interacties kan je zelfbeeld juist een boost krijgen, in plaats van omlaag gaan. Je komt namelijk in aanraking met dingen die je misschien in je eigen omgeving niet zo snel zou zien, bijvoorbeeld verschillende body types, posts die helpen om taboes te doorbreken en belangrijke informatie over gestigmatiseerde onderwerpen. Dat kan heel nuttig zijn en je zelfbeeld juist verder ontwikkelen in plaats van schaden.

Het gebruik van sociale media hoeft dus helemaal geen negatieve gevolgen te hebben en is al zeker niet schadelijk voor je relatie- dit hangt vooral af van wat je er zelf mee doet. Don’t stress it!


Meer over relaties:

10 tekenen dat het tijd is voor een serieuze relatie

Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen

Waarom masturberen ook goed is in relaties

Beeld: Pexels, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy