Top 3 sexstandjes volgens nieuw onderzoek

door Julia

We weten inmiddels wat mannen de lekkerste posities vinden in bed en welk standje vrouwen het liefst willen uitproberen. Maar wat zijn nu de drie favoriete sexstandjes volgens zowel de mannen als de vrouwen? LotteLust zocht het voor je uit.

In onze zoektocht stuitten we op een onderzoek van SKYN Condoms. Zij vroegen 3000 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 34 naar hun voorkeur qua sexposities.

Favoriete sexstandjes

Misschien komt het niet als een verrassing voor je, dit zijn de drie favoriete sexstandjes volgens millennials:

1. Missionaris

2. Cowgirl

3. Doggy style

 

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik deze top drie begrijp, maar het is ergens ook wel heel veilig en vertrouwd. En dat is best een verrassende uitslag als je je bedenkt dat het gaat om de meest populaire sexposities onder 18 tot 34-jarigen. Je zou toch zeggen dat jonge mensen wat meer experimenteren in bed. Hoewel dit onderzoek is uitgevoerd in Amerika, is het eerste sexstandje (missionaris) ook favoriet bij Nederlandse mannen en vrouwen.

Grootste kans op hoogtepunt

Een reden dat missionaris, cowgirl en doggy style de favoriete sexstandjes zijn, is wellicht omdat vrouwen in deze posities de grootste kans hebben op het bereiken van een orgasme. Dat bleek uit een onderzoek van Women’s Health die bijna 500 lezers vroegen naar hun seksuele ervaringen.

Je favoriete sexstandjes met een twist

Hoe je deze sexposities moet uitvoeren hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen, maar misschien is het wel leuk om er eens wat variatie in te gooien. De top 3 van favoriete sexstandjes met een twist:

De rechtopstaande missionaris

Met dit sexstandje lig jij op bed, helemaal aan het voeteneind, en je vriend staat voor je. Til je benen op, laat je voeten op zijn borst rusten en laat hem bij je naar binnen gaan. Laat hem je benen vastpakken voor extra steun of om ze in een andere houding te zetten, bijvoorbeeld wijdbeens. Zo kan hij bepalen hoe diep hij je penetreert.

De reverse cowgirl

Laat de man op het bed liggen met zijn knieën gebogen. De vrouw gaat op hem zitten met haar rug naar hem toe, haar knieën rusten op het bed. Laat hem bij je naar binnen gaan en beweeg rustig heen en weer. Je gaat omhoog en omlaag en spant je bovenbeenspieren aan. Beweeg vervolgens naar voren en naar achteren, en maak rondjes met je heupen. Voor meer evenwicht steun je met je handen op zijn benen of op het bed.

De lazy dog

Ga van doggy positie, dus op je knieën, naar plat op je buik op bed. Je lover gaat bovenop je liggen. Open je benen iets, zodat hij makkelijk bij je naar binnen kan. Op deze manier lig je dicht tegen elkaar aan, letterlijk op elkaar, en kan hij bijvoorbeeld jouw handen vastpakken of  je nek zoenen. Om hem nog beter te voelen hou je je benen dicht tegen elkaar aan.

 

Meer over sexstandjes:

Dit sexstandjes willen vrouwen het liefst uitproberen

De 7 meest geweldige standjes voor een vluggertje

Drie sexstandjes voor een langdurig orgasme

 

Bron: Women’s Health magazine / Beeld: Weheartit

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy