Hoe word ik beter in girl on top? – VrijVraag #22

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Hoe word ik beter in girl on top?”

– Danielle (25) 

 

Zelfvertrouwen is pre

Bovenop zitten vraagt vooral om zelfvertrouwen over je sexiness, je lichaam en je kunnen, want jij staat volop in de schijnwerpers. Je moet er voor durven gaan en de controle willen hebben en houden. Conditie kan daarbij ook goed van pas komen, omdat jij degene bent die de actie moet volhouden. Zelfvertrouwen is soms een lastig thema en is niet altijd even makkelijk om te versterken. Trots zijn op jezelf en je lichaam, jezelf complimenten geven, maar ook het krijgen van complimenten van anderen of je partner kunnen je zelfverzekerdheid helpen groeien. Vergelijk jezelf daarbij niet met anderen en wees realistisch, want mensen zijn nu eenmaal verschillend. Je kunt geen appels met peren vergelijken. Onthoud dat jíj bovenop je partner zit en hij je daar waarschijnlijk ook graag ziet!

Subjectieve beleving

Sommige mannen vinden – en dit is naar mijn idee waarschijnlijk pijnlijk om te lezen – dat veel vrouwen “er niet goed in zijn”. Ze hangen te veel naar achter waardoor de penis dubbel gaat. Vrouwen worden snel moe. Daarnaast gaan vrouwen vaak heen en weer in plaats van op en neer. Voor mannen is de op en neer beweging prettig, omdat de eikel hierdoor maximaal wordt gestimuleerd. Bij een heen en weer beweging gebeurt er niet veel voor een man. De heen en weer draaiende beweging is voor vrouwen prettiger omdat hierdoor het clitorale gebied meer en beter gestimuleerd wordt. Verschil in wat nou lekker is dus! Het is namelijk zo dat slechts 30% van de vrouwen door penetratie klaarkomt tegenover 90% van de mannen. Daarbij is het nog maar de vraag of dit cijfer daadwerkelijk klopt. Onderzoek naar de manier van klaarkomen is moeilijk om uit te voeren en het blijft een subjectieve beleving. Het andere deel van de vrouwen komt alleen klaar wanneer er ook of alleen clitorale stimulatie plaatsvindt. Om als vrouw plezier te ervaren bij dit standje is het dan ook nodig dat dit gebied gestimuleerd wordt. Het hangt er dus heel erg vanaf wie van de twee het beter moet worden “on top”. Tenminste… Als bij dit standje klaarkomen een belangrijke factor is om jezelf “beter” te noemen.

Variatie

Wat kun je doen om er meer uit die podiumplek te halen? Je kunt je handen gebruik om op zijn bovenlijf te steunen en je af te zetten, maar ook om met zijn mond of tepels te spelen. Je zou zijn handen vast kunnen pakken om hem te begeleiden om met jouw lichaam te gaan spelen van mond, tepels tot clitoris. Ook kan hij jouw heupen vast houden om je te ondersteunen in het op en neer gaan. Zo kan hij ook het ritme bepalen en sturen wat hij lekker vindt. Je kan zijn wensen en verlangens mooi onthouden voor een volgende keer. Je kan met je eigen lichaam spelen, omdat hij hier tegenaan kijkt. Met je borsten of je clitoris. Kijk daarbij je partner uitdagend aan om hem te blijven verleiden. En ook bij deze positie kun je speeltjes gebruiken voor een extra feestje. Als je het conditioneel niet meer trekt zou je het voor jezelf makkelijk kunnen maken door naar voren te leunen en hem zijn gang laten gaan. Jullie kunnen proberen het voor beiden zo plezierig mogelijk te maken door af te wisselen. Zoals bij iedere vraag, is het antwoord vaak: “geef allebei aan wat lekker voelt en wat niet”. Wellicht kunnen jullie samen een ritme en druk vinden die jouw clitorale gebied stimuleert en hem tegelijkertijd de ruimte geeft om de gewenste heen en weer beweging te maken. Een man kan ook bepalen om je naar zich toe te trekken en zo de controle te hebben. Dit hoeft niet alleen met je conditie of kunsten te maken te hebben, hij kan ook gewoon behoefte hebben aan meer variatie of controle!

The reversed cowgirl

Voor de gevorderden is het voor de variatie misschien leuk om bovenop te gaan zitten met je rug naar hem toe: the reversed’ cowgirl. Dit kan makkelijker en effectiever zijn voor jezelf betreft de heen en weer beweging. De beweging is makkelijker te maken, je hebt meer steun plus de man heeft ook nog eens uitzicht op de achterkant. Als jij, hij of jullie heel gewaagd zijn kun je je billen wat omhoog doen en opentrekken, zodat de man zowel de achteringang als zijn penis – die in de vagina op en neer beweegt – goed kan zien. Voor nog een stap verder zou je zelfs de achteringang on top kunnen gebruiken. Zowel als met je gezicht naar hem toe “er op gaan zitten” of andersom. Zorg daarbij wel voor veel glijmiddel, ontspanning en sta hier ook zelf 100% achter!

Heb jij ook een brandende vraag aan Marjolein? Mail deze dan naar redactie@lottelust.nl. 

 

Meer tips om beter te worden in de cowgirl:

Cowgirl standje: 5 tips om beter te worden in girl on top

Vijf hete girl on top sexstandjes

Hoe neem je de leiding in bed als je onzeker bent? – VrijVraag #4

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy