Rebound sex: de quick fix voor een gebroken hart?

door Julia

Ze zeggen toch altijd ‘The best way to get over someone, is to get under someone’? A.k.a. rebound sex. Aandacht, afleiding alles wat je nodig hebt na een break-up. Geen liefdesperikelen, gevoelens of dat soort shit, gewoon sex. Niks meer, niks minder.

Het gebruikelijke proces van hoe de meeste vrouwen een man proberen te vergeten, huilen, volstoppen met junkfood, eindeloos praten met vriendinnen, dat wil je niet altijd doorlopen. En waarom zou je ook? Als het zo makkelijk kan zijn als: ‘onder iemand gaan liggen om over iemand heen te komen’.

Just sex

Er zijn zat andere manieren om over je ex heen te komen, je hoeft niet altijd wekenlang te janken, te praten met je vriendinnen, je vol te eten aan snacks en te wachten met sex. Vooral dat laatste, waarom zou je wachten?

In mijn geval hoefde ik er niet eens om te vragen, meneer appte op het juiste moment. Een dag nadat ik ruzie had gehad met mijn ex, kreeg ik een bericht. Of ik zondag plannen had. ‘Nog niet’, ‘Zet mij maar in je agenda, ik heb zin in je’. Ik geef toe, een beetje fout wel, maar na die ruzie voelde ik me zo rot. Ik had echt even iets nodig, om de spanning van de vorige dag te vergeten. Dit was overigens niet de eerste ruzie, maar wel de ergste. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het op een zuipen te zetten, maar aangezien ik daar nog emotioneler van word en dingen erger zou kunnen maken, leek me dat geen goed plan. Van een keer sex word je niet emotioneel, sterker nog, het levert juist genot op. En wat is nu een betere afleiding dan een orgasme of twee?

Zenuwen

De uren voordat hij kwam was ik moeilijk nerveus. Ik kon niet bedenken waarom, het zou niet de eerste keer zijn met hem, en ik was geen vreemde als het op sex aankwam. Oké, het was inmiddels wel een paar weken geleden, maar dan nog. Sex verleer je niet. Hij merkte dat ik nerveus was en probeerde me op mijn gemak te stellen. Hij was lief, vroeg hoe het met me ging, was oprecht geïnteresseerd. Ik wist alleen niet, of dit het nu juist makkelijker of moeilijker zou maken. We praten wat en niet veel later begonnen we te zoenen. Anders, dacht ik. Anders dan… ja. Nee, niet bij nadenken nu zei ik tegen mezelf. We gingen verder, ik probeerde me te focussen, maar ik was telkens afgeleid. Dacht ik nu aan …? Nee, nee joh. Het duurde even, maar uiteindelijk lukte het me om echt in het moment te zijn. Voor zover het kon, liet ik me gaan. En ik genoot, ja hij was nog net zo goed als ik me kon herinneren. Beter zelfs.

Tranen

Twee uur later ging hij weg. Ik zat aan de keukentafel met een kop koffie, te denken over wat er zojuist was gebeurd. Ik voelde me niet verdrietig, maar ook niet happy. Eigenlijk voelde ik niks. Gek. Ik bleef even zitten en ineens… kwamen de tranen. ‘Ik mis …’ ging er door mijn hoofd, terwijl ik mijn ogen samenkneep. Oké, hooooo stop. Even een recap hoor, ik heb zojuist hele goeie sex gehad met een hele knappe jongen, lief ook. En vervolgens huil ik mijn ogen uit, omdat ik hem, de persoon waarmee ik pasgeleden nog de ergste ruzie mee had die me zo heeft gekwetst, mis?! Seriously fucked up. Ik of de situatie of allebei. Hoe dan ook, ik was in de war. Sex met de een, denkend aan de ander. Op exact hetzelfde moment. Dat werkt niet, althans niet bij mij.

Ik dacht even, grof gezegd, dat ik die gevoelens er wel uit kon neuken, maar nee die vlieger gaat helaas niet op. Misschien werkt het voor sommige vrouwen juist wel, maar voor mij niet. The best way to get over someone, is clearly not to get under someone.

Meer over (rebound) sex:

Single en sex: tijd om die vajayjay af te stoffen

8 tekenen dat je in een rebound relatie zit

Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy