Terminaal zieke vrouw maakt datingprofiel voor haar man

door Julia

Liefde kan soms abrupt worden beëindigd, omdat de ander niet meer verder wil of omdat ziekte in de weg komt te staan. Dat laatste overkwam Amy Krouse Rosenthal en daarom besloot ze een datingprofiel te maken voor haar man.

 

Dit verhaal bewijst dat echte liefde niet egoïstisch is, als je zoveel liefde voor iemand voelt dat het je niet uitmaakt dat hij of zij gelukkig is met een ander als jij er niet meer bent. Zolang de persoon van wie je houdt maar gelukkig is. Die gedachte moet schrijfster Amy Rosenthal hebben gehad toen ze een tekst schreef voor een datingprofiel voor haar man.

 

Ziek

In september 2015 constateerden de artsen dat Amy lijdt aan eierstokkanker. Inmiddels is de kanker zo uitgezaaid, dat ze niet meer lang te leven heeft. En met die vreselijke deadline in het zicht, besloot de schrijfster een brief te schrijven aan de New York Times. Hierin beschrijft ze de liefde voor haar man en hoe erg ze hem het geluk gunt. Ze gaat eigenlijk op zoek naar een nieuwe partner voor haar man Jason.

 

Blind date

‘Ik ben al 26 jaar met de meest fantastische man getrouwd. Het plan was om hier nog minstens 26 jaar aan vast te plakken’. Zo schrijft Amy in de hartverscheurende brief. ‘Hij is een man op wie je snel verliefd wordt, bij mij duurde het maar een dag’. Rosenthal en haar man ontmoette elkaar 28 jaar geleden tijdens een blind date. De beste vriend van haar vader kende de twee al langer en vond hen een goeie match. ‘Het was 1989, we waren pas 24 jaar. Ik had om precies te zijn, nul verwachtingen dat dit ook maar iets kon worden. Maar toen hij op de deur van mijn huis klopte, en ik hem voor het eerst zag dacht ik: Deze persoon heeft iets heel vriendelijks over zich. Aan het eind van de avond wist ik dat hij degene was met wie ik wilde trouwen’.

 

Lees de volledige brief hier.

 

Meer over liefde:

– Dit is waarom knuffelen na de sex zo belangrijk is

– Verliefdheid; mannen versus vrouwen

– 7 hete filmclichés waar we stiekem van dromen

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy