Wat je wil weten voordat je naar een naaktstrand gaat

door Lissa

Lekker in je geboortepakje genieten van de zon op het strand, het is voor veel mensen echt ontspannen. Maar als je een newbie bent, waar moet je dan rekening mee houden?

Kies het juiste strand

Nope, je kan niet op random strand zomaar je kleding uittrekken en op je handdoek gaan liggen. Sterker nog: dat is vaak verboden. Er zijn speciale stranden waar het mag en er zijn soms gedeeltes afgebakend. Dit kan je aan de bordjes zien, en zorg er dan voor dat je aan de goede kant zit, anders wordt dat heel awkward. Er zijn eigenlijk twee soorten naaktstranden: een ‘kleding optioneel strand’ en een ‘naaktlopen verplicht strand’.

Don’t stare

Mensen houden nou eenmaal van people watching. Heerlijk met een wijntje op het terras kijken naar de mensen: wat voor kleding hebben ze aan? Waar gaan ze naar toe? Noem het maar op! Helaas is dit op een naaktstrand een echt no-go! Niemand wil namelijk het idee hebben dat ze bekeken worden. Logisch, dat wil je waarschijnlijk zelf ook niet. Iedereen moet zich happy voelen daar. Moet je dan naar de grond kijken de hele dag? Nee, je mag best even kijken. Maar probeer wanneer iemand met je praat wel diegene in de ogen te kijken. Yes we know, dat kan lastig zijn!


Sex on the beach?

Bij naaktheid denken we vaak aan seks toch is het niet de bedoeling dat je naast je buren uit je dak gaat met je lover. Het naakt zijn of naaktstranden is niet erotisch. Seksuele handelingen zijn daarom ook zeer ongepast en niet toegestaan. Misschien als alle strandgangers weg zijn…?

Geen fotoshoot

Tegenwoordig maken we van alles foto’s, want alles moet gedeeld worden. Nu snappen we dat een dagje naaktstrand ook echt iets is om te delen, maar je moet met een paar dingen rekening houden. Zo mag een selfie, maar alleen jij mag erop staan. Let er dus echt goed op dat je niemand anders op de achtergrond hebt staan. Zou je zelf ook niet chill vinden, als iemand zonder te zeggen jou in je nakie op de foto heeft.

Houd ook geen uitgebreide photoshoot. Je wil je mede-badgasten geem oncomfortabel gevoel geven. Tegenwoordig is een naaktfoto snel verspreid. Mensen zijn daar dus bang voor. En je professionele fotocamera met grote lens, kan je beter helemaal thuis laten!


Ik ga naar een naaktstrand en neem mee….

Zonnebrand en een handdoek! Oké, zonnebrand daar had je vast al aan gedacht, maar die is wel echt belangrijk! De zon ziet namelijk nu opeens veel meer lichaam van jou, en verbrande boobies daar zit niemand op te wachten. Een handdoek is nodig om zand weg te houden (down under is dat niet zo prettig) en is handig als je even naar de bar gaat voor een cocktail. Het is namelijk heel gebruikelijk op naaktstranden dat je een handdoek op je stoel legt als je erop gaat zitten. Dit is net wat hygiënischer!

Some space

Op ‘gewone’ stranden is er tijdens een hittegolf niet zo veel plek en deel je bijna je handdoek met je buurman, maar op een naaktstrand moet je elkaar wel echt wat ruimte geven. Zorg ongeveer voor twee meter afstand. Naaktstranden zijn vaak sociale plekken, je deelt namelijk allemaal iets. Toch voelt niet iedereen zich even comfortabel zonder kleren aan, vooral in het begin.

Ben jij al eens op een naaktstrand geweest of ga je het deze zomer uittesten? Laat het ons weten!

Meer over naakt:

6 Voordelen van naakt slapen

Besties zien elkaar voor het eerst naakt

Zo maak je de perfecte naaktfoto

Beeld: Pinterest, Giphy.com

Dit vind je ook leuk

1 reactie

Adrie Derks 2 augustus 2021 - 11:36

Voor Nederland is art 430a van belang, dat zegt dat naaktrecreatie overal is toegestaan mits de plaats geschikt is.
Dus in principe is elk strand een naaktstrand maar kies dan wel een rustig gedeelte en of vraag de anderen of ze bezwaar hebben, kom je er als eerste en later gaat iemand bij je in de buurt liggen mag je aannemen dat zij geen bezwaar hebben en kun je naakt blijven.
Als u informatie geeft moet het wel kloppen dus zoek eens op art 430a en lees ook de jurisprudentie hierover, zo is er ook een hardnekkig misverstand over naaktrecreatie en zichtbaarheid, je mag gewoon zichtbaar zijn ook in je eigen tuin en zelfs vanaf de openbare weg, de vraag is natuurlijk of je dat ook wilt

Beantwoord

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy