Fascinerende feiten over je vagina die je nog niet kende

door Chiara

Vandaag is niet zomaar een dag. Het programma Koffietijd riep 16 maart uit tot Nationale Vaginadag. Een dag om je vajayjay even (figuurlijk) in het zonnetje te zetten. Als LotteLust kunnen we deze bijzondere feestdag natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom brengen wij een ode uit aan ons geslachtsdeel, want zij is bijzonderder dan je denkt. Kende je deze feiten over de vagina al?

Zelfreiniger

Word je bij ieder toiletbezoek aangenaam verrast door een witte vloed in je slipje? Een tikkeltje vervelend, maar o zo gezond! Vaginale afscheiding spoelt alle bacteriën en oude cellen weg. Dit beschermt je baarmoeder tegen allerlei nare kwaaltjes. Kortom: je poes reinigt zichzelf. Het is dus overbodig om met zeep of speciale poezendoekjes aan de haal te gaan. Dat vergroot juist de kans op schimmelinfecties.

vagina feiten

Kameleon

Vagina’s komen in allerlei vormen en maten. Tenzij je onder het mes gaat zal je vagina er grotendeels hetzelfde uit blijven zien. Behalve de kleur down there dan. Wanneer je opgewonden, zwanger of in de menopauze bent is de kans groot dat je vagina een paar tintjes lichter kleurt.

Climaxer

Hoewel mannen maar van een soort orgasme kunnen genieten, kunnen wij clitoraal, vaginaal, gemixt en meervoudig tot ons hoogtepunt komen. Meervoudig? Yup! We leggen hier uit hoe je in 5 stappen een meervoudig orgasme bereikt.

Elastisch

Hoewel het tussen je benen allemaal wat wijder wordt tijdens de sex (om nog maar te zwijgen over hoe erg het uitzet na een bevalling), neemt je vagina haar oorspronkelijke grootte weer aan na slechts enkele minuten. Het enige wat de vaginawand permanent wijder maakt, is het aantal bevallingen dat je hebt meegemaakt. Ook je leeftijd kan invloed hebben op de strakheid van je flamoes. Het doen van kegeloefeningen kan de boel strakker maken.

Je kunt niets kwijtraken

We zoomen even in op de vulva. Vulva?! Hier leggen we je uit wat het verschil tussen je vagina en je vulva is. In het bovenste deel van je schede bevindt zich de baarmoederhals. Deze opening is zo klein, dat enkel kleine deeltjes (lees spermacellen!) kunnen passeren. Grotere voorwerpen die erin terechtkomen kunnen niet spoorloos raken. Dit betekent echter niet dat je tampons of sexspeeltjes te lang in kunt houden. Gevaarlijke infecties liggen altijd op de loer!

Zuurtegraad

De zuurtegraad van het slijmvlies van je punani is gelijk aan die van een glas wijn. Als dat geen fun fact is?!

vagina flowers

 

Meer over de vagina:

Wordt je vagina strakker als je een tijdje droog staat?

12 must do’s om je vagina gezond en happy te houden

Zo houd je je vagina fris

Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy