Met dit standje is kans op vaginaal orgasme het grootst

door Lotte

Dacht je ‘vroeger’ ook dat alle vrouwen ook gewoon konden klaarkomen door penetratie? Net als in de films, waar een stelletje dan precies tegelijk een hoogtepunt krijgt zonder toevoeging van stimulatie van een speeltje of met je vingers. Helaas weten we inmiddels wel beter. Een orgasme krijgen is voor een vrouw nog niet zo gemakkelijk.

Vaginaal orgasme, niet zo gemakkelijk

Klaarkomen door alleen stoten, net zoals  mannen dat doen (en vrouwen in films dus)… Dat zou toch fantastisch zijn?! Slechts 75 procent van de vrouwen kunnen climaxen van alleen vaginale sex. Dus zonder stimulatie van de clitoris. Er wordt door veel sexperts gezegd dat het te maken heeft met wat er in je hoofd afspeelt. Een gebrek aan zelfverzekerdheid, ontspanning en vertrouwen zou de boosdoener zijn. “Ontspan en laat los” wordt vaak als advies gegeven aan vrouwen die moeite hebben met klaarkomen.

It’s all about location, location, location

Een nieuw onderzoek van de Mayo Clinic en de Indiana University School of Medicine toont aan dat het meer te maken heeft met het fysieke dan het mentale staat. Het heeft het maken met de locatie van het inwendige gedeelte van de clitoris is verhouding met je vaginawand. Hoe dichter de twee bij elkaar liggen tijdens sexytime, hoe groter de kans is om vaginaal te kunnen klaarkomen. Eigenlijk kom je dus alsnog door stimulatie van de clitoris klaar, maar dan inwendig via je vagina.

Lees ook: mindblowing weetjes over de clitoris

Om te bepalen welk standje de beste is voor een vaginaal orgasme, keken de onderzoekers naar MRI beelden van sexende koppeltjes in diverse sex posities. “Als een vrouw een vaginaal orgasme probeert te bereiken, is een positie waarbij de voorste vaginawand wordt gestimuleerd het meest succesvol”, legt een Dr. Jason Siegel van Mayo Clinic uit.

De klassieker

Het sex standje waarbij de clitoris bij meest dichtbij de vagina komt, is… good old missionaris! Terwijl jullie je in allerlei exotische posities wurmen, is ‘het saaie’ standje de juiste! Skip doggy style dus om vaginaal proberen te komen. Op zijn hondjes is wel weer een topper om de G-spot te stimuleren. Ook de cowgirl bleek ook goed uit de bus te komen.

Dus, relax, ga liggen/zitten en blijf proberen!

Bron: SheKnows

 

Meer over orgasmes:

– Een orgasme als medicijn

– Waarom vrouwen orgasmes faken

– De formule voor een geweldig orgasme

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy