Hoe vertel je je boyfriend dat je biseksueel bent?

door Rosanne

Biseksualiteit, ook wel bi zijn genoemd, betekent dat je je aangetrokken voelt tot mensen ongeacht hun gender. Misschien zit jij wel in een heterorelatie en kom je erachter dat je bi bent. Of je wist dit al, maar je hebt het nog niet verteld en je weet ook niet zo goed hoe.

Eigen keuze

Maakt het je ongelukkig om te verzwijgen dat je biseksueel bent in je relatie, dan kun je het beter wel delen. Maar als je er nog niet klaar voor bent om dit te delen met je partner, dan is dat ook oké. Zolang jullie je goed voelen bij elkaar is er niets aan de hand. Besluit je om het te delen, dan hier wat tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Praat erover

Ga het gesprek aan. Vertel wat biseksueel zijn voor jou betekent. Wees duidelijk waarom je het vertelt. Luister daarbij goed naar je partner en geef eerlijk antwoord op de vragen die hij heeft.

Verandering?

Biseksualiteit betekent niet per se niet-monogaam, dat staat los van je seksualiteit. Maar het kan wel zijn dat je graag wilt experimenteren. Vooral als je nog geen queerervaringen hebt gehad. Dat hoeft natuurlijk niet als je het niet wilt. Bespreek dit met elkaar. Leg uit wat je voelt en wat je hiermee wilt doen.

Tijd

Geef hem de tijd. Het kan zijn dat deze informatie jouw boyfriend overvalt. Geef hem dan de tijd om het te verwerken en het echt te begrijpen.

Respect

Respecteer hem. Ondanks dat het voor jou misschien lastig is om dit te vertellen, kan het voor je vriend ook moeilijk zijn om dit te horen. Voor sommige boys is dit heel makkelijk om te accepteren en maakt het ze niks uit. Je hebt immers niet voor niets voor hem gekozen. Anderen vinden het wat lastiger. Zoals ik al zei, geef hem de tijd om het te verwerken. Misschien heeft die een paar dagen nodig en wil die het daarna nog een keer bespreken. Vraag wat je boyfriend hierin nodig heeft en respecteer hem hierin.

biseksueel

Acceptatie

Belangrijk om te onthouden dat je partner jou zou moeten kunnen accepteren zoals je bent. Houden jullie van elkaar en respecteren jullie elkaar? Dan zou het geen probleem moeten zijn dat jij biseksueel bent als je daar verder niks mee doet tijdens jullie relatie. Tenzij jullie andere afspraken natuurlijk. Reageert je vriend heel erg vervelend? Dan is het misschien slim om eens na te gaan of jullie wel goed bij elkaar passen. Je zou namelijk helemaal jezelf moeten kunnen zijn in een relatie.

P.S. Je hoeft helemaal geen label op jouw seksualiteit te plakken. Voel jij je niet thuis in een bepaald hokje? Prima! Doe waar jij je goed bij voelt.

Meer over seksualiteit:

Hoe kom je erachter wat je seksualiteit is?

Alle seksualiteiten op een rijtje

Het verschil tussen panseksueel en biseksueel

Beeld: Unsplash & Rawpixel

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy