Zo voorkom je dat je gevoelens krijgt voor je onenightstand

door Gina

Onenightstands kunnen leiden tot heerlijke seks, maar soms ook tot ingewikkelde gevoelens. Want wat als je booty call na die ene avond niet meer uit je hoofd verdwijnt? Om dit te voorkomen geven wij je een aantal tips!

Liefdeshormoon

Het is niet gek dat je gevoelens kan krijgen voor je eenmalige avontuurtje. Het ‘liefdeshormoon’ oxytocine komt vrij tijdens de seks, dus het is logisch dat je een diepe connectie voelt met je fling. Dit hoeft natuurlijk niet slecht uit te pakken: onderzoek toont aan dat maar liefst 75% nog contact heeft met hun onenightstand.

Máár wees niet te enthousiast. Het kan ook zijn dat je gevoelens hebt voor je one-nighter, maar diegene niet voor jou. Of Cupido schiet op het verkeerde moment raak, namelijk wanneer je absolúút niet zit te wachten op een serieuze relatie. Om beide gevallen te voorkomen is het belangrijk om alle risico’s uit te sluiten. Maar hoe dan?

Fun or romance?

Ga eerst bij jezelf na of je alleen op zoek bent naar plezier en niet stiekem verlangt naar iets serieus. Is dit wel het geval? Dan is het niet verstandig om dit bij een onenightstand te zoeken, aangezien het niet vanzelfsprekend is dat hij/zij ook zit te wachten op een relatie.

Denk ook na over waarom je een onenightstand wilt. Heb je gewoon zin in seks of zit er nog een andere, diepere reden? Misschien voel je je onzeker of ongeliefd. Ook dan is het beter om je onenightstand te skippen. Bevestiging van een ander voelt misschien even fijn, maar de enige persoon die je écht een goed gevoel over jezelf kan geven ben je zelf!

Ga je toch voor de onenightstand, wees dan van te voren meteen duidelijk over je verwachtingen. Vraag ook naar de verwachtingen van je sekspartner, zodat je je later niet zult afvragen of de ander stiekem ook wel meer voor je voelde.

Verminder het contact

Het is niet verstandig om te blijven overnachten. Samen slapen (en knuffelen) kan namelijk zorgen voor een intiemere connectie. Besluit je toch om de nacht samen te spenderen, zorg dan dat je in de ochtend meteen vertrekt. Zo heb je minder tijd om elkaar te leren kennen en dus ook om gevoelens te ontwikkelen.

Zoals eerder genoemd zijn er best veel one-nighters die na hun avontuur nog contact met elkaar houden. Ook dit is af te raden wanneer je de kans op gevoelens wilt vermijden. Wissel dus geen nummers uit en hou het vooral bij één afspraakje.

Mocht dit allemaal niet lukken, dan is de beste tip om gewoon simpelweg géén onenightstand te hebben. Een goede dildo of een vibrator doet overigens ook wonderen…

Meer lezen over onenightstands:

5 tips voor een succesvolle onenightstand

Dit zijn de beste locaties om een onenightstand te vinden

Kan een onenightstand leiden tot liefde?

Beeld: Pexels

.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy