Au! Zo voorkom je pijn tijdens sex

door Lotte

Pijn tijdens sex à la Fifty Shades is/kan fijn zijn. Een speelse tik op je bil of een zacht getrek aan je paardenstaart is allemaal prima. Maar écht pijn tijdens sex, dat is niet oké. Heb je hier last van? Ik vertel je wat je moet doen.

Als pijn tijdens de sex jou regelmatig overkomt, schaam je er dan absoluut niet voor. Heel veel vrouwen hebben dit eens meegemaakt óf hebben er regelmatig of zelfs áltijd last van.

Pijn tijdens sex? Denk aan deze 5 regels

Pijn is eigenlijk een alarmsignaal die je krijgt van jouw lichaam. “Er is iets mis”. Pijn tijdens sex moet je dus nooit negeren. Lees de volgende maatregelen.

Wil je dit wel?

Stiekem hebben veel vrouwen het wel eens gedaan: toegezegd om te sexen terwijl ze er eigenlijk niet zo’n zin in hadden. Bijvoorbeeld omdat je hem wilde opvrolijken, geen energie had om nee te zeggen of iets aan jezelf of iemand anders wilde bewijzen. Stop hiermee! Je doet jezelf tekort. Niet elke beurt zal even fantastisch zijn, maar je moet altijd van sex kunnen genieten. Het is geen ’taak’ die je moet uitvoeren. Je bent het je vriend (of date of scharrel of…) niet verschuldigd om sex te hebben. Nee is nee.

Geef je grenzen aan

Misschien is de sex wel pijnlijk omdat er te ruig met je wordt omgegaan. Te diep, te hard, te wild of een verkeerde hoek. Zeg gelijk als je iets niet prettig vindt. Als je dit niet doet, kom je in een vicieuze cirkel terecht. Je gaat wel weer met die persoon naar bed, maar eigenlijk kun je jezelf niet goed ontspannen. Je hebt er geen plezier aan, waardoor je je niet kan opwinden en niet nat kan worden. Et cetera, et cetera.

Relaaaax

Ontspan en geniet. Leg geen druk op jezelf om alles perfect te doen. Denk niet aan de afwas die nog in de gootsteen staat of de belangrijke presentatie die je morgen hebt. Ga helemaal in op het moment. Zorg dat je tijdens sex 100% aandacht voor je lover hebt. Dan blijf je opgewonden, zwelt je clitoris op, ontspannen je (vagina)spieren, word je vochtiger van beneden en krijg je meer genot uit de sex.

Zorg voor lang voorspel

Uitgebreid voorspel is niet alleen een must voor goede sex, je laten opwinden vóór penetratie zorgt ervoor dat je juices gaan flowen. En een natte poes zorgt voor minder ruwheid en geschuur in je vagina.

Het juiste glijmiddel

Als je opgewonden raakt, wordt je vagina vanzelf vochtig zodat een piemel er makkelijk in en uit kan glijden. Maar sommige vrouwen worden minder nat dan de ander. Gelukkig hebben we glijmiddel. De perfecte oplossing. Sexen met glijmiddel kan heel prettig zijn. Zorg dat wel dat je glijmiddel van goede kwaliteit hebt, die niet snel opdroogt en plakt. Ik zou adviseren op glijmiddelen op siliconenbasis te kopen! Lees hier alles over het juiste glijmiddel voor de juiste gelegenheid.

Gaat het niet over? Naar de huisarts

Heb je bovenstaande maatregelen genomen en blijft de sex pijnlijk? Het kan namelijk ook komen door psychische redenen dat sex voor jou niet fijn voelt. Spelen er relatieproblemen waardoor je je niet kunt ontspannen? Of er is er sprake van een (seksueel) trauma? Vaginisme kan ook de reden achter pijnlijke sex zijn: dan kan er helemaal niks in je vagina. Zelfs een tampon of vinger doet te veel pijn. Eerder schreef ik een uitgebreid artikel over vaginisme. Ga voor advies naar jouw huisarts.

Meer weten over sex en je gezondheid?

– Wat mannen stiekem nog fijner dan sex vinden

– Welke van de 8 soorten tepels heb jij?

– 12 must do’s om je vagina gezond en healthy te houden

Beeld: Pinterest / Bron: WebMD, Prevention 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy