Deze vragen stel je jezelf voor je een open relatie begint

door Lotte

Ben je eerlijk gezegd wel nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om naast je vaste lover te scharrelen met andere hotties? En kun je aan de houding van je lief opmaken dat hij of zij hier ook wel voor openstaat? Voor jullie het beestje daadwerkelijk de naam ‘open relatie’ geven, is het belangrijk dat je eerst even nadenkt over de volgende punten!

Zoek je opvulling of aanvulling?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat jouw verlangens teweeg brengt. Wat maakt dat je interesse hebt in aandacht van anderen? Als je iets tekort komt in je huidige relatie wil dit niet zeggen dat een open relatie het gemis kan opvullen. Het is belangrijk dat een open relatie iets toevoegt aan je relatie: het moet een aanvulling zijn, geen opvulling! Not sure? Deze signalen geven aan dat je ongelukkig bent in je relatie.

Ben je snel jaloers?

Hoe dan ook is wederzijds vertrouwen in jullie liefdesverhouding een absolute must! Evenals glasheldere en eerlijke communicatie. Als deze ‘ingrediënten’ ontbreken, is er eerst nog flink wat werk aan de winkel! Versterk jullie liefdesleven met deze 4 geheime tips voor een gelukkige relatie. Wanneer jullie echt gelukkig zijn als koppel en beiden toe zijn aan meer vrijheid op seksueel vlak, vraag jezelf dan af of je je partner überhaupt wel wil delen. Niet alleen jij krijgt een ‘vrijpas’ natuurlijk. Wanneer je jaloers bent van nature, is een open relatie niet voor jou weggelegd. Ga er maar van uit dat het groene monster komt spoken wanneer je vriend(in) tijd doorbrengt met een ander…

Wat zijn je grenzen?

‘Open’ heeft voor ieder stel een andere definitie. Voor jullie hierover gaan sparren, is het belangrijk dat je nadenkt over jouw eigen definitie van een open relatie. Wat zijn jouw grenzen? Mag hij/zij alleen fysieke relaties aangaan met anderen, of vind je het niet erg als je partner ook zijn/haar hart openstelt voor anderen? Wil je alle details over avontuurtjes buiten de deur aanhoren of is het voor jou voldoende als je weet waar hij/zij zich bevindt? Bedenk voor jezelf in hoeverre je bereid bent vrijheid te bieden, maar sta ook stil bij naar welke vrijheden jij verlangt.

Wanneer je de bovenstaande vragen hebt beantwoord en nog steeds overtuigd bent dat jullie de volgende stap in jullie relatie aankunnen… Maak dan duidelijke afspraken, wees eerlijk naar elkaar toe en praat! Neem samen de gevaren van een open relatie door en stel grenzen. Neem baby steps en sta continu stil bij je gevoel. Wanneer je toch verdriet ervaart, blijf dan niet bij jullie nieuwe regels om de ander te pleasen. Maar luister naar je hart en nog belangrijker: volg het!

Meer over relaties:

Signalen dat je relatie gedoemd is te mislukken, volgens een relatietherapeut

Toe aan een flinke relatieboost? Dit is hét platform voor swingers!

Hét moment dat de passie in je relatie vermindert

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy