Hoe zet je als vrouw de eerste stap?

door Lissa

We zien onszelf graag als onafhankelijke feministische vrouwen die lekker doen wat we willen.. De rekening splitten, casual sex en zelf voor condooms zorgen! Net als de eerste stap zetten… maar dat blijft wel spannend, natuurlijk. Hoe doe je dat?

Don’t wait

In een hoekje van je kroeg verveeld afwachten tot de mannen op je afkomen, werkt vaak wel… maar dan vang je niet altijd de kerels die jij het leukst vindt! Je ben veel te leuk voor dat en je verdient meer. Trek daarom de stoute schoenen aan en versier de mannen zelf. Wacht niet te lang voor een ‘goed moment’ als je iemand ziet die je aantrekkelijk vindt, dan heb je teveel tijd om te twijfelen. Just do it!

Een onopvallende aanpak

Heb je nog niet vaak de eerste stap gezet dan is het misschien chill om niet meteen hem op date te vragen, Lucky for you zijn er heel veel opties om hem te laten weten dat je hem ziet zitten! Dit is een rijtje van dingen die je kan doen:

Vraag hem om advies/hulp

Om op iemand af te stappen, heb je een openingszin nodig. Een simpele ijsbreker is om advies geven. Dat kan iets heel simpels zijn. Mannen vinden advies geven fantastisch en het geeft hun een enorme ego boost. Bovendien is hij gelijk aan het woord, dat komt goed van pas als je een beetje verlegen bent. Voor jou misschien even wennen om dit te moeten aanhoren, maar je krijgt er wat voor terug. Je kan dit simpel op werk, in de club en zelfs in de supermarkt doen! Vanuit daar kun je makkelijk een gesprekje voeren. En vergeet niet je nummer te geven of zijn nummer te vragen natuurlijk.

Laat iets vallen/bots tegen hem op

Ook dit is handig in veel situaties, je lijkt klungelig en onhandig en dat is een supergoede versiertruc. Wanneer hij je helpt kan je vragen of hij hier vaker komt bijvoorbeeld. P.S. Je moet hier wel goed voor kunnen acteren… anders kan je het beter niet doen!

Maak oogcontact en glimlach

Easy peasy lemon squeezy, waarom zou je het moeilijk maken als het makkelijk kan? Knipper met je lange wimpers en waarschijnlijk valt hij als een blok voor je.


Directe aanpak

Duurt dit je allemaal veel te lang? Je hebt helemaal gelijk! Om er wat tempo achter te zetten en ervoor te zorgen dat hij straks in je bed ligt of met aan het kerstdiner moet je een andere tactiek toepassen. Hier wat voorbeelden voor de eerste stap:

Vraag of hij wat wil doen

Recht voor de raap, wij houden er wel van. Wil hij niet, dan kan je door naar de volgende, want wij verspillen tijdens deze hot girl summer geen tijd!

Bied hem een drankje aan

We vinden het doodgewoon als een man een vrouw een drankje aanbiedt, waarom zou het andersom niet kunnen? Het zal even wennen zijn, maar samen een drankje doen is sowieso gezellig.

Vraag zijn nummer

Geen tijd of zin om nu hele gesprekken met hem te voeren? Vraag dan gewoon zijn nummer! Mocht je dit te persoonlijk vinden, kan je zijn insta ook altijd vragen, dit kan je ook nog vriendschappelijk doen en dan kijk je waar het heen gaat.


Turn-off?

Helaas leven we nog niet in een tijd waar het voor iedereen normaal is dat een vrouw de eerste stap zet. Sommige mannen worden geïntimideerd door zelfverzekerdere vrouwen. Misschien vind hij je lady like, wanhopig of makkelijk. Maar schat, dan is dit niet een coole gast en niks voor jou. Thank you, next!

Meer over vrouwen:

3 Vrouwen over hun trio avontuur

Hoe kan je als man vrouwen veiliger laten voelen op straat?

Vrouwen luisteren massaal naar onze erotische podcast

Beeld: Pexels

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy