Vrouwen luisteren massaal naar onze erotische podcast

door Lotte

Het aantal luisteraars van de erotische podcast is afgelopen tijd enorm toegenomen. De podcast startte vorig jaar zomer al maar nam na 15 maart dit jaar opeens een vlucht. De luistercijfers stegen met maar liefst 85% ten opzichte van de maand ervoor. Dit blijkt uit de gegevens van streaming platformen YouTube, Spotify en SoundCloud. 

De grootste toename aan luisteraars is onder vrouwen tussen de 25 – 34 jaar. Op de voet gevolgd door vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar. Onder de Belgen is de erotische podcast minder “in trek”, maar ook hier is een stijging van 24% zichtbaar.

Erotische podcast hoeft geen vanille te zijn
Schrijfster en stem achter de erotische podcast, Saskia van Zijderveld vertelt:
“Ik ben me ervan bewust dat ik voor de moderne en geëmancipeerde vrouw schrijf en houd het altijd vrouwvriendelijk. Wat niet betekent dat het allemaal vanille is. Want dat de verlangens van vrouwen altijd allemaal soft zouden zijn, is echt achterhaald”
“Het inspreken van de sexy podcast vind ik elke keer weer een uitdaging. Ik vind een podcast van zichzelf al heel intiem, en daarom leent het zich perfect voor een erotisch verhaal. Voor mij is het doel altijd om vrouwen te inspireren seksueel meer open te staan en hun fantasie te laten werken en wellicht daar dan ook iets mee te doen. Maar dat laatste hoeft natuurlijk absoluut niet.”

Het succes van de erotische podcast
Waarom de erotische podcasts juist nu sterk in populariteit stijgt? “Nu mensen door de coronacrisis meer thuis zijn, komt er meer tijd en ruimte voor een moment voor jezelf. Een erotische podcast prikkelt, maar er blijft ook nog een stukje voor de verbeelding over. Dit gecombineerd met de algehele groei onder podcasts zorgt voor het succes”, aldus Anneloes Nieuwenhuijse, eigenaresse van het platform LotteLust.

Bovengemiddelde interesse in seksuele online prikkels
De piek in het virtuele aanbod aan seksuele content kwam ook uit andere onderzoeken naar voren. Zo zag Pornhub onder de Nederlandse bezoekers een stijging van 12%. Het Nederlandse softwarebedrijf FeelRobotics, dat technologie voor sekssites en op afstand bestuurbare speeltjes ontwikkelt, spreekt van een opvallende stijging. Erotisch webcamplatform islive.nl zag een toename van het aantal bezoekers van 45%. Ook LotteLust zagen we een algehele stijging van 39%.

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy