Waarom de feestdagen hét moment zijn om te gaan daten

door Lotte

Nog maar heel even te gaan en dan is zitten we alweer aan het eind van het jaar! De leukste tijd waarin we de feestdagen vieren; gezellig samen met familie en vrienden, met cadeautjes erbij en…je nieuwe liefde. Ja, je leest het goed, want dit is de perfecte periode om die nieuwe liefde te vinden.

Keus genoeg

De decembermaand is verreweg de drukste maand op online datingsites, zo blijkt uit onderzoek. Veel singles gaan rondom de feestdagen op zoek naar een leuke date. Ze schrijven zich in op datingsites of gaan naar events, speciaal voor singles. Je kunt dus lekker vanaf de bank gaan chatten met een potentiële date, of je vraagt je vriendin mee om naar een singlesfeest te gaan. Sowieso worden er in december veel party’s georganiseerd, denk aan kerstborrels, NYE-feestjes. Daar kun je zomaar die leuke vrouw of man tegen het lijf lopen!

Niet oppervlakkig

Dat er in de kerstperiode al meer mensen op zoek zijn naar de liefde, betekent meestal ook dat ze serieuzer zijn. In de zomer is een onenightstand leuk, in de winter wil je toch vaak wat langer tegen iemand aankruipen. Mensen nemen over het algemeen meer de tijd om te gaan daten, willen iemand echt leren kennen. Dit heeft ook te maken met het verlangen naar het samenzijn met iemand, dat met de koude en donkere dagen steeds groter wordt.

Love is all around

Tijdens de feestdagen is iedereen meestal wat socialer. In de trant van de kerstgedachte denken we vaker aan anderen, er is meer saamhorigheid en gezelligheid. Dit zorgt er ook voor dat we open staan voor nieuwe ontmoetingen, het leren kennen van nieuwe mensen. Of juist het leren kennen van die ene persoon die je eerder niet zag staan, maar waar je tijdens de kerstborrel ineens een heel leuk gesprek mee hebt. Tips voor flirten vind je hier.

Last but not least geven we als tip: leg er niet te veel druk op, dit is het perfecte moment om de liefde te vinden, maar dat staat of valt met hoe je je opstelt. Dus ga je op date, of ontmoet je iemand op de kerstborrel of een NYE-feestje, hou het luchtig, relaxt en positief.

Meer over daten:

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

10 originele date ideeën die niet saai zijn

Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy