Waarom jij een seksdagboek moet bijhouden

door Gina

Er zijn genoeg manieren om je seksleven te verbeteren – of het nu met nieuwe speeltjes of nieuwe standjes is. Maar hoe weet je nou wat het beste voor jou werkt? Dit is waar een seksdagboek bij kan helpen!

Waarom een seksdagboek?

Het bijhouden van een seksdagboek heeft een positieve invloed op je seksleven. Het kan een hulpmiddel zijn bij het ontdekken van je seksuele voorkeuren en bij het verbeteren van je huidige sexlife. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je schrijft: het opschrijven van je gedachtes en gevoelens over seks kan op verschillende manieren effectief zijn.

Boost voor je seksleven

Een seksdagboek kan een boost geven aan je seksleven. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het ontdekken van het beste voorspel tussen jou en je partner. Geef eerlijk antwoord op vragen als: Wat vind ik het fijnste tijdens ons voorspel? Wanneer vind ik het minder aangenaam? Hoe kom ik in de stemming? Op deze manier kan je erachter komen wat jij het lekkerste vindt tijdens de seks met je partner. Door hier samen met je partner op te reflecteren kunnen jullie je seksleven naar een hoger niveau te tillen!

Zelfreflectie

Een andere leuke bijkomstigheid van een seksdagboek is dat het de ideale spot is voor zelfreflectie. Want wat werkt wel en wat niet als het gaat om seks? Met welke partners had jij de beste seks en waarom? Welke technieken en standjes vind je wel of niet lekker? Het is soms lastig om je eigen seksleven positief te beïnvloeden, maar door jezelf deze vragen te stellen kan je een beter beeld krijgen over jouw ideale seksleven: de pagina’s onthullen namelijk één voor één wat wel en niet voor jou werkt.

Een dagboek bijhouden is ook een manier om seksueel trauma te verwerken en aan te pakken. Je kunt namelijk emoties kwijt die je misschien liever niet met je psycholoog of therapeut deelt.

Een goede voorbereiding…

Voordat je begint met schrijven is het belangrijk om een dagboek te kiezen waar jij je fijn bij voelt – of het nu een standaard notitieboekje is of een decoratief dagboek. Zolang jij er maar naar uitkijkt om erin te schrijven. Onthoud dat dit je privédagboek is. Niemand zal je verhalen lezen, behalve jijzelf (tenzij je ervoor kiest om het te delen). Wees daarom eerlijk tegen jezelf. Hoe eerlijker, hoe groter het effect!

Let’s begin!

Geen inspiratie? Wij hebben acht vragen voor je op een rijtje gezet om mee te beginnen:

1. Wat is je eerste seksuele ervaring?
2. Wanneer ontdekte je voor het eerst je eigen lichaam op seksueel gebied? En hoe voelde dit?
3. Wanneer was je eerste seksuele ervaring met een ander? Wat het positief? Negatief? En waarom?
4. Wat was de beste seksuele ervaring die je ooit hebt gehad? En waardoor kwam dit?
4. Wat betekent “sexy” voor jou?
5. Hoe tevreden ben je met je huidige seksleven?
6. Wat zijn jouw top drie sterkste punten als minnaar?
7. Wat zijn jouw top drie zwakste punten? En wat heb je nodig om deze te verbeteren?
8. Wat wil je bereiken met dit dagboek?

Dus pak pen en papier, want jij – en je sekslife – zullen er geen spijt van krijgen!

Meer lezen over seks?

Dream on! 5 meest voorkomende seksdromen

Hoe zorg je voor meer seks in je relatie?

Talk dirty to me! 29 opwindende zinnen voor extra plezier

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy