Waarom iedere vrouw een slettenperiode moet hebben (gehad)

door Julia

Of je hebt hem al gehad of hij moet nog komen, maar een ding is zeker de slettenperiode is een cruciale fase in het leven van een vrouw. Waarom het zo belangrijk is om even alle remmen los te gooien en lak te hebben aan het vooroordeel dat vrouwen geen casual sex kunnen hebben? Lees het hier.

 

Ik kan weliswaar niet voor iedere vrouw spreken natuurlijk, maar als ik zo van mijn omgeving uitga kan ik toch wel zeggen dat de meeste vrouwen een slettenperiode in hun leven hebben, of hebben gehad. Voor degenen die niet bekend zijn met dit fenomeen, een slettenperiode is een fase waarin je totaal geen behoefte hebt aan serieus gedoe. Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dan wel echt op de spontane manier. Het idee van een weken van tevoren geplande date met alles erop en eraan doet je al het angstzweet uitbreken, of je vindt het gewoonweg doodvermoeiend.

Sommige vrouwen komen net uit een relatie en hebben wel behoefte aan sex, maar niet aan een serieuze relatie. Andere vinden het gevoel van vrijheid weer enorm belangrijk, hebben een druk leven en genieten intens van die spontane hook-ups. En sommige vrouwen zitten in een fase waarin ze puur en alleen maar willen ontdekken; nieuwe dingen, nieuwe mensen, nieuwe dingen aan zichzelf. Wat de reden ook mag zijn waarom je midden in de slettenperiode zit of ermee wilt beginnen, wij van LotteLust juichen het alleen maar toe. En dit is waarom:

 

Ontdekkingstocht

In je slettenperiode is het geoorloofd om met meerdere mannen het bed te delen en dat heeft een specifiek doel. Je ervaart op deze manier hoe het is met iemand anders, stel je hebt jarenlang een relatie gehad en je bent net single dan is dit het moment om te gaan ontdekken! Door met iemand anders of anderen sex te hebben kom je er achter wat je fijn vindt, het maakt het vaak makkelijk om tegen een vrijwel vreemde te zeggen wat hij wel en niet moet doen. Je verbreedt als het ware je horizon. En last but not least het is heel goed voor je ervaring, je seksuele ontwikkeling.

Zo vertelt een van mijn vriendinnen dat ze zichzelf echt heeft leren kennen tijdens deze periode:

“In deze periode heb ik mij seksueel verder ontwikkeld en mijn flirt acties waren ge-wel-dig. Ik moet zeggen dat ik een leuker persoon ben geworden door deze periode en dat is natuurlijk iets wat ik iedere vrouw toewens!”

 

slettenperiode

Wonderen voor je zelfvertrouwen

Kom je net uit een break-up dan is je zelfvertrouwen meestal naar een aardig nulpunt gedaald. Tuurlijk is het belangrijkst dat je er zelf aan gaat werken om je zelfvertrouwen weer op peil te krijgen, maar een beetje hulp kan je best gebruiken. Als in, mannen die je vertellen hoe aantrekkelijk je bent, dit je laten zien, je teasen, laat je lekker verwennen! En zie eens hoe goed je in de markt ligt. Niet dat je met iedere man die jou aantrekkelijk vindt moet gaan daten, maar alleen het idee dat zij het willen is al geweldig toch?

“Jaren lang was ik de onderdanige goodgirl in mijn relatie. Ik liet enorm over me heen lopen en verloor mijn eigen ‘ik’. Bang om alleen te zijn, dat was ik vooral. Na 5 jaar stond ik er weer alleen voor. Mijn zelfvertrouwen stond op -10 en als je me om mijn mening vroeg keek ik je met grote vragende Bambi-ogen aan. Een vriend adviseerde me om Tinder te installeren onder het mom van ‘dat is grappig’. De ene na de andere leuke man kwam voorbij en ik vroeg mezelf af.. ‘Heb ik het nog wel in me?, Kan ik nog wel flirten?!’ Het begon natuurlijk heel knullig, maar ik kreeg steeds meer de smaak te pakken, ‘Die is leuk, die is leuk, maar die is ook heel leuk!.. Alleen eindigen?, nou zo te zien zijn er genoeg opties!”

 

Deel wat je wilt delen

Het fijne aan deze periode is dat je het daten of wat het ook is wat je wilt, zelf in de hand hebt. Heb je behoefte aan diepe gesprekken en sex, of wil je het alleen bij sex houden? Jij bepaalt wat je wel en niet wilt delen met je scharrel of scharrels. Tuurlijk hangt het er ook vanaf wat zijn behoefte daarin is. Maar the bottom line is, je hoeft niet alles te geven aangezien er toch geen groei in zit als bij een serieuze relatie.

Datepauze

Soms zie je als je aan het daten bent door de bomen het bos niet meer, je hebt talloze dates achter de rug maar de juiste persoon is nog lang niet in zicht. Pfff… Herkenbaar? Misschien ben je te veel bezig met het zoeken naar de ideale partner, als die al bestaat, en leg je er dus te veel druk op. Neem even een break! Een datepauze hoeft natuurlijk niet te betekenen, geen sex. Lol maken kan altijd ;) Geloof ons, na een tijdje kun je er weer tegenaan en krijg je weer plezier in het daten.

 

Intimiteit, tijdelijk of langdurig

Het kan zijn dat je van tevoren al weet waar precies je behoefte ligt qua intimiteit, maar het kan ook zijn dat je het nog niet weet en dan is deze periode perfect om daar achter te komen. Geniet je zo nu en dan van de intieme momenten, maar hecht je ook veel waarde aan tijd voor jezelf? Tuurlijk kan dit ook in een relatie, maar het grote verschil is dan dat je dit moet overleggen elkaars behoeftes naast elkaar leggen en een middenweg vinden. Dat hoeft sans relatie niet. Het kan natuurlijk ook zijn dat je tijdens je slettenperiode behoefte krijgt aan meer en/of langdurige intimiteit, dat is dan waarschijnlijk een teken dat je een vaste partner wilt.

 

Lust, liefde

Als je een tijdje hebt gescharreld weet je precies het onderscheid te vinden tussen de mannen die wel serieus zijn en niet. Jouw insteek is op dat moment waarschijnlijk alleen sex, maar soms willen mannen toch meer. Logisch, want jij bent een hele leuke vrouw. We hebben het over lust en liefde, soms loopt dit in elkaar over, en soms is het heel duidelijk dat het alleen het een of het ander is. Doe waar jij je goed bij voelt, als je merkt dat de ander meer wil en jij wilt dat niet dan stop je. En als je wel op zoek bent naar iets serieus, weet je gauw genoeg of de ander daarvoor openstaat en of je er verder mee moet gaan of niet.

 

Heb je nog aanvullingen? Laat het me weten in de comments!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy