Waarom is squirten makkelijker met een partner dan alleen? – Vrijvraag #35

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Waarom kan ik intenser squirten als mijn partner het doet? En waarom ruikt het vocht meer naar urine als ik het zelf doe?”

– Charlotte (29)

Squirten: solo versus met een helpende hand

De reden dat het vrouwen niet of in mindere mate lukt om solo te squirten is waarschijnlijk omdat het anatomisch gezien een stuk lastiger is om dit op dezelfde manier te doen bij jezelf als een partner doet bij jou. 

Om te kunnen squirten of dit specifieke orgasmegevoel te kunnen ervaren moet de G-spot, de achterkant van de clitoris die zich in de vagina bevindt, gestimuleerd worden. Dit plekje vind je drie tot vijf centimeter binnen in de vagina aan de voorwand. Bij de ene vrouw is dit plekje makkelijker te vinden dan bij de andere. Het voelt vaak wat zachter, sponsachtiger en wijkt van structuur af van de rest van de vaginawand.

Dit gebied is het beste te stimuleren met een kom-maar-beweging: handpalm naar boven en twee (of meer) vingers wijzend naar de lucht.

Je kunt je vast voorstellen dat deze handeling gemakkelijker is uit te voeren door een partner die recht voor de vaginale opening zit. Hij of zij heeft een veel betere positie heeft om vingers naar binnen te brengen. Met je eigen hand is het lastig om de hoek met je hand te maken, je vinger op de juiste diepte te positioneren en dan nog die beweging te maken.

Daarbij komt nog dat de juiste snelheid en de juiste druk geven in die positie een lastige taak is. Ook verschillende vibrators met G-spot haken of stimulatieknopjes geven vaak vanwege deze redenen niet het gewenste effect.

Omgevingsfactoren

Daarbij kunnen nog andere factoren een rol spelen. Ben jij net zo geil en nat wanneer je jezelf bevredigt als wanneer je partner je bevredigt? Seksuele geestelijke en lichamelijke opwinding speelt een belangrijke rol in de intensiviteit van het orgasmegevoel. Hoe meer opgewonden je bent, hoe meer opgezwollen alle sexorganen zijn: inclusief de clitoris en de G-spot. Als jij meer opgewonden bent met of door je partner dan is de kans groter dat het orgasme heftiger is.

Daarnaast gaat klaarkomen en met name squirten om het loslaten van de controle. Doordat je het zelf doet en misschien wel te gefocust bent, zal er altijd een meer directere controle zijn met je brein. Je stuurt zelf de handelingen aan en weet precies wat er gaat komen en tegelijkertijd moet je dus helemaal kunnen ontspannen en in kunnen verdwijnen. En soms zijn (seksuele) handelingen nou eenmaal lekkerder wanneer iemand anders ze bij je uitvoert. Vergelijk het maar met een massage. Dat voelt ook niet zo relaxt als je dit zelf doet.

Wat is squirtvocht?

Het vocht dat tijdens het squirtend of spuitend klaarkomen vrijkomt bestaat uit het vrouwelijke PSA, ejaculaat, vaginaal opwindingsvocht, slijm uit de baarmoeder en voor het grootste gedeelte verdunde urine. Hoogstwaarschijnlijk zorgt het bijzijn van je partner en de sex met hem of haar voor meer opwindingsvocht en slijm uit de baarmoeder waarmee de urine vermengd is. Daarbij is eveneens de vraag of er in het vocht wat er solo bij je vrijkomt überhaupt wel PSA ejaculaat zit. Misschien komt dit wel alleen vrij bij genoeg opwinding. Door de vermenging van deze sappen met het vocht ruikt en proeft (geven sommige orale bevredigers aan) dit niet of minder naar urine.

Er is een klein onderzoek bij zeven vrouwen geweest naar het vrouwelijke squirten. Daarbij werd er een echo gemaakt van de blaas voor de sex na het urineren, tijdens de sex voor het squirten en na het squirten. De blaas bleek zich tijdens de sex weer te vullen met urine die na het squirten weer was verdwenen. Het zou in dat opzicht dus ook nog kunnen meespelen dat je wellicht met je partner je blaas leger is dan solo waardoor meer urine aanwezig is. Echter blijf urine altijd in bepaalde mate aanwezig bij het squirten.

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy