Waarom mannen ‘hem’ niet omhoog krijgen met condoom

door Lotte

Veel jonge mannen hebben een hekel aan condooms omdat ze dan minder voelen en moeite hebben een erectie te houden. Máár, wat blijkt nu… Het ligt helemaal niet aan het condoom! 

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, bewijst dat er geen verband is tussen condoomgebruik en slechte prestaties in bed. Zie je nou wel…

Aan het onderzoek deden 500 heterosexuele mannen tussen de 18 en 24 jaar mee. Het doel was om te ontdekken wat rubbertjes nou eigenlijk voor effect hebben en waarom.

Erectieprobleem door het condoom?

Ongeveer 38 procent van de mannen had geen moeite een stijve te krijgen bij het omdoen om het condoom. Bijna net zoveel ondervraagden gaven het tegenovergestelde aan. Zij konden ‘m niet omhoog krijgen tijdens het omdoen van het condoom of verloren daarna hun erectie tijdens de sex.

Aan de hand van de situatie die de mannen omschreven, kon toch geconcludeerd worden dat de erectieproblemen niet aan het gebruik van een condoom lagen. “Mannen die een slappere erectie krijgen wanneer ze condooms gebruiken, maken zich meer zorgen over erectieproblemen in het algemeen en zijn daarom gevoeliger om erectiele disfunctie te ervaren”, aldus hoofdonderzoeker Dr. Graham. Die zorgen worden verhoogd door het gefriemel en omdoen van het condoom – waardoor de stemming wordt verpest en de sexdrive daalt.

Hoe moest het ook alweer?

Uit het onderzoek bleek ook dat een derde van de mannen nooit goed is geleerd hoe hij een condoom snel en behendig omdoet. Even een reminder: knijp de top dicht en rol het condoom over de penis.

Kortom, mannen: het zit allemaal in jullie hoofd. Geef het rubbertje dus niet meer de schuld!

hem niet omhoog krijgen gif

Bron: EliteDaily

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy