Waarom mannen vaak met hun hand in hun broek zitten

door Lotte

Erger jij je er soms ook aan dat mannen zomaar hun hand in hun broek stoppen? Zit je gezellig een filmpje te kijken en zonder blikken of blozen, verdwijnt zijn hand in zijn ondergoed. Even krabben, de boel recht te leggen of zijn ballen even te aaien. Het is de normaalste zaak (ha ha) van de wereld voor mannen, maar wij ladies kijken er wel van op. Waarom doen ze dit?

Vanessa van Edwards, schrijfster van het boek Human Lie Detection and Body Language 101 legt uit waarom mannen dit doen. Er zijn drie redenen te benoemen. Ten eerste blijkt dat mannen onbewust hun hand naar hun zak laten glijden omdat ze de drang voelen om hun zaakje te beschermen. Door hun hand erop te leggen, voelen ze zich gerustgesteld en comfortabel.

Kalmerend

Ook zitten mannen met hun hand in hun broek omdat het kalmeert. De stof oxytocine komt namelijk vrij als je een lichaamsdeel op een niet-erotische manier aanraakt.

Dominantie

Tot slot geeft het een man het gevoel dat hij een alfamannetje is. Onderbewust is het voor hem een manier om zijn dominantie uit te drukken en hiermee zijn territorium af te bakenen. Zie je nou wel!

via GIPHY

Meer over mannen:

– Mooie mannen op instagram

– Beste sex standjes volgens mannen

– Waar mannen gegarandeerd geil van worden

Beeld: Ana-Maria NichitaUnsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy