By 

Waarom ochtendsex geweldig (en gezond) is


Ochtendsex: de één wordt het liefst wakker with a bang en de ander draait zich het liefst nog een keer om. Maar een ding is zeker: “een wip in de morgen is een dag zonder zorgen.” Geweldig spreekwoord, nietwaar? En ook nog ‘s één die boordevol waarheid zit! En wel hierom. 

Wetenschappelijk bewijs

Uit onderzoek is gebleken dat ochtendsex één van de beste manieren is om fit te blijven. Sex (het liefst met orgasme) is goed voor je immuunsysteem, je wordt er blijer van én het is goed voor je productiviteit. Dokter Musa Yakubu – bioloog aan de Universiteit van Ilorin – zegt dat sex ervoor zorgt dat je bloeddruk daalt, waardoor de kans op een hartaanval daalt. Ook produceer je bij ochtendsex immunoglobuline A, een bepaalde stof die je beschermt tegen een verkoudheid of een griepje. Dit stofje helpt bovendien bij het bestrijden van bacteriën en virussen en zorgt ervoor dat je beter slaapt.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Ook maakt ochtendsex ons mooier en sterker: je krijgt er een gavere huid en sterkere nagels en haar van! Vind je het toch erg moeilijk vindt om niet te blijven snoozen, kunnen we je misschien wel overtuigen met het feit dat een potje rampetampen in de ochtend je productiviteit op het werk ongelofelijk bevordert! Hoewel deze uitspraak nog wat onderzoek vereist, zijn hier twee verklaringen voor. De sexhormonen dopamine en oxytocine blijven in het lichaam hangen na een potje ochtendsex. Het resultaat? Een gelukkig gevoel en een betere focus. Punt twee is dat sex je stressgehalte verlaagt, waardoor je geconcentreerder te werk gaat. Ruil dat kopje koffie dus maar in voor een andere verwennerij!

Ochtendsex? Weg met die sexsleur!

Zitten jullie in een sexput? Of wil je deze voor zijn? Dan is ochtendsex het ideale middel! Aangezien vrijen voor de meeste koppels iets is wat ’s avonds gebeurt, kan ochtendsex een goeie manier zijn om jullie huidige routine te doorbreken. Het is bewezen dat koppels die drie tot vier keer per week sex hebben een stabielere relatie hebben. Plus, na een partijtje rollebollen voelen jullie je de rest van de dag extra verliefd en verbonden.

Geen idee hoe je deze extra activiteit nog in je agenda gepropt krijgt? Probeer ochtendrituelen de avond ervoor in te plannen. Leg je outfit alvast klaar, bereid je lunch alvast voor. Verschuif die work-out naar later of neem genoegen met het feit dat een intense vrijpartij van 20 minuten zo’n 150 calorieën verbrandt! Wij weten in ieder geval dat we morgen met een grote glimlach op kantoor verschijnen, wink wink! 

 

Dit is een gastblog door Charlotte. 

 

Meer over

10 x verrassende gezondheidsvoordelen van sperma

Beoefen deze 4 sporten voor een gezonder sexleven

Gezonder door meer sex

Bronnen: Bustle, Freshhh, Feeling, Metrotime
Beeld: Pinterest 
Redactie
About me

De redactie van LotteLust houdt je op de hoogte van alles rondom vrouwelijke sexualiteit. Tips- en tricks, weetjes en de laatste nieuwtjes. Ook plaatsen we regelmatig een oproep, waar we onze lezers vragen om hun mening over diverse onderwerpen.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Van Barbie-bordeel tot zadelwrijven: 7 vrouwen over hun eerste ervaring met ‘sex’
January 16, 2019
zo herken je een sexverslaving
Hoe weet je of je sexverslaafd bent?
January 09, 2019
single-city
Single in the City: Sletvrees: meten met twee maten
January 07, 2019
sexstandjes nieuwe jaar
5 standjes om 2019 seksend mee in te luiden
December 31, 2018
Waarom dronken sex o zo fijn is
December 30, 2018
kerst-hitsig
Waarom je rondom Kerst extra hitsig bent
December 28, 2018
ademhalingstips beter orgasme
4 sexstandjes die wel lukken als je vol zit van het kerstdiner
December 25, 2018
sexy kerst playlist
De playlist voor een sexy Kerst
December 22, 2018
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #1
December 20, 2018

2 Comments

Alkanna
Reply 4 november 2018

En hoe zit het dan met dat “dooie vogeltje”s smaak in je mond in de ochtend?

    Lotte
    Reply 7 november 2018

    Hahaha, een Smintje naast je bed kan geen kwaad. ;)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *