By 

Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is


De ene keer knettert de chemie tijdens een zoenpartij ervan af, en de andere keer voel je er nauwelijks wat bij. Toch is het belangrijk dat jullie tijdens de sex, van elkaars lippen blijven genieten. Die lippen down there, laten we voor één keer even achterwege.

Dat regelmatig een potje zoenen goed is voor de romantiek en intimiteit in je relatie, wist je waarschijnlijk al. En dat je er ook nog eens calorieën mee verbrandt, klinkt je vast ook niet onbekend in de oren. Toch wordt zoenen tijdens de sex vaak een beetje onderschat. Zeker wanneer je een lange relatie hebt, schiet die french kissing tussen de lakens er vaak bij in. En dat is hartstikke zonde!

Oogcontact

Je voornamelijk focussen op elkaars lichaam tijdens de seks is niets mis mee. Toch is het belangrijk dat je, ter afwisseling, regelmatig de lippen op elkaar drukt. Dat je tijdens het zoenen natuurlijk niet constant oogcontact houdt is begrijpelijk, maar het neemt niet weg dat er momenten zullen zijn waarop je elkaar wél diep in de ogen aankijkt. Wissel het vervolgens af met kusjes op zijn kaaklijn, onderlip en het holletje in zijn nek.

Knuffelhormoon

Over bonding gesproken, wist je dat tijdens een goede lebbersessie met je partner het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt? Dit hormoon zorgt ervoor dat de verbinding en intimiteit tussen jullie verhoogd wordt. Dit gebeurt al wanneer jullie bijvoorbeeld op de bank in elkaars lippen verdrinken, en al helemaal wanneer jullie zoenen tijdens een heet potje sexen. Een fijne kus zorgt er dus voor, dat je je meer verbonden voelt met je vent. Als dát niet tot betere sex leidt… Yes baby!

Gevoelige plekjes

Misschien denk je bij het woord kussen of zoenen, direct aan een intieme sessie tongworstelen met je partner. Maar waarom zou dat alleen voorbehouden zijn aan elkaars monden, terwijl er zoveel meer plekjes op zijn lichaam zijn die je met je mond kunt verwennen? En nee, dan heb ik het in dit geval niet over zijn apparaat daarbeneden, you dirty mind! Wat dacht je bijvoorbeeld van zijn nek, schouders en borst? Dat zijn ook plekjes die jouw lippen zeker kunnen waarderen. Sla ook vooral zijn buik en billen niet over, hij zal je er dankbaar voor zijn.

Vinden jij en je partner het fijn om tijdens de sex op elkaars lippen te duiken? Of ben je single en vind je zoenen met een scharrel of onenightstand maar een gedoe? Laat het me weten in de comments.

Meer over zoenen:

Wat links of rechts zoenen onthult over je

De 5 heetste zoenscènes op een rijtje

Beeld: Pinterest
Elsemieke
About me

Geen taboe is veilig voor Elsemieke. Ze schrijft zonder probleem over de voordelen van vreemdgaan, klein geschapen mannen, bedblunders en meer! En dat allemaal een heerlijke sausje goede humor en zelfspot.

YOU MIGHT ALSO LIKE

passie-in-relatie
Hét moment dat de passie in je relatie vermindert
April 14, 2019
vrijvraag eerste keer
Hoe kan ik de eerste keer goed doen? – VrijVraag #39
April 05, 2019
after workout
Porna: After workout sex
March 01, 2019
zwembad
Porna: Sex bij het zwembad
February 28, 2019
Sexting dossier: de do’s en don’ts
February 23, 2019
solosex geweldig-
10 redenen waarom solosex geweldig is
February 13, 2019
hoeveelheid sex
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #4
January 29, 2019
redenen-om-het-niet-uit-te-maken-relatie-verbreken-500 (1)
12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen
January 28, 2019
sexrubrieken kaars
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #3
January 25, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *