Wat betekent jouw seksdroom?

door Lissa

Je hebt het ongetwijfeld een keertje gehad: een seksdroom! Of je nou in een relatie zit of geniet van het singleleven, het kan de beste overkomen. Niet erg, maar het kan soms wat verwarrend zijn. Weten wat jouw droom betekent? Lees dan lekker door!

Welke dromen komen het vaakst voor?

Heb jij een keer heerlijk gedroomd over je fav celebrity of dat je vreemdging? Je bent niet de enige! Dit zijn namelijk de twee meest voorkomende onderwerpen waar mensen seksdromen over hebben vertelt dokter Jennifer Parker van de Universiteit van West-Engeland.

Don’t worry

Het voelt je misschien apart als je in je droom vreemdgaat, seks met je buur hebt of met je ex, maar het is geen reden om je zorgen te maken volgens Parker. Het betekent simpelweg dat je gewoon meer naar seks verlangt. En of course, spelen onze hormonen hier ook een rol in girls. Zo is ons seksuele verlangen vaak sterker na de menstruatie. Het is dus logisch dat je meer droomt rond die tijd!

Wat betekenen je hot dreams?

Vreemdgaan

Dit onderwerp kan op twee manieren in je droom komen; of je partner gaat vreemd, of jij! Als jij vreemd gaat is dit niet meteen reden tot paniek, er is alleen een grote kans dat je iets dwars zit. Hebben jullie relatieproblemen, wordt de seks minder of geld issues? Los het probleem op en waarschijnlijk droom je het nooit weer.

Droom je erover dat je partner jullie bed deelt met iemand anders en hij/zij dus vreemd gaat? Dan is dat een teken dat je iets mist in je relatie, onzeker en jaloers bent.

Je ex

Shitttt, hier zit je totaal niet op te wachten! Maar helaas kan dit vaker gebeuren, zeker wanneer de relatie net voorbij is. Onbewust probeer je je relatie te verwerken en jammer voor jou horen die dromen daarbij, ook ben je bang dat je nieuwe relatie hetzelfde zal aflopen. Wat we je in ieder geval wel kunnen vertellen is dat je niet terug naar je ex moet, hoe lekker de seks in je dromen ook lijkt; don’t do it.

Een gender waar je (normaal gesproken) niet opvalt

Je hebt een seksdroom met iemand van het gender terwijl je daar niet opvalt… ja, dit kan voor verwarring zorgen! Gelukkig is dit niet nodig. Het heeft er namelijk niet mee te maken dat je misschien bi bent bijvoorbeeld. Het wijst er eerder op dat je je eigen karaktereigenschappen accepteert en dat je helemaal ‘in touch‘ bent met je eigen vrouwelijkheid.

Iemand die je kent

Ook weer best wel scary, maar heel logisch. De mensen die we vaak zien, zien we ook vaak in onze dromen. Dit heeft echter geen romantische betekenis. Je hersenen verwerken gewoon je echte leven.

Een celebrity

Weer natte, warme nachten van bijvoorbeeld Dua Lipa of Shawn Mendes gekregen? Dit betekent dat je een beetje een obsessie hebt voor je deze celebrity. Ook zou deze seksdroom kunnen betekenen dat je graag succesvol of beroemd wil zijn.


(Grote) lichaamsdelen

Zie je in je dromen big dicks, dan kan dit wijzen op agressie en vruchtbaarheid. Een slappe penis kan weer staan voor seksuele frustratie….misschien een tip om daar wat aan te doen? Mocht je nou dromen over boobies, dan wijst dat op zorgzaamheid, energie en seksuele opwinding. Dromen over vagina’s staan voor vrouwelijkheid en seksuele behoeften, weet je dat ook weer!

Familieleden

Wanneer je dacht dat het niet erger kon om over je ex te dromen.. dan heb je het mis! Want dit een seksdroom over een familielid is really disgusting. But stay calm, je hoeft niet meteen naar een psychiater. Zo’n seksdroom betekent gewoon dat je graag wil bonden met deze persoon. Waarom je dan niet gewoon droomt dat je met die persoon praat of op de fiets zit bijvoorbeeld heeft ermee te maken dat je hersenen tijdens het slapen niet kunnen bedenken wat oké en niet oké is.

Geweld

Zweepjes, handboeien en noem het maar op, het was er vannacht tijdens je slaap allemaal bij! Dit hoeft niet te betekenen dat je dat in real-life ook graag wil doen. Het staat namelijk voor een vervelende gebeurtenis die je wil voorkomen. Gaat het zo ver dat je in je droom seksueel wordt mishandeld? Dan wil graag je graag controle over iets hebben of dat heb je al!

Dieren

Ew, weer iets wat niet op je bucketlist staat, maar helaas je mind anders over dacht. Gelukkig hoef je ook hier weer niks achter te zoeken. Het betekent dat dat dier gewoon veel voor je betekent en dat wordt weer op een gekke manier aan je laten zien.

Je baas

Dit hebben veel mensen dan wel weer op hun bucketlist, even snel op de kantoortafel zorgen voor een loonsverhoging (grapje?!) Of je droomt dus hier over omdat je het wil of je wil graag zijn of haar eigenschappen. Klinkt raar is het niet. Je baas is waarschijnlijk een zelfverzekerd persoon en daar zijn veel mensen jaloers op, dus de seks is eigenlijk een spiegel van wat je zelf wil!


Kinky stuff

Droom je allemaal ‘heftige’ dingen, sta je in een seksshop, bind je iemand vast? Dit kan wat apart zijn, maar vaak zegt dit dat je eigen seksleven een oppepper nodig heeft. Of je nou meteen alles moet doen waar je over droomt is een ander verhaal!

Met een vreemde

Duik je in je dromen het bed in met iemand die je niet kent? Dat kan verwarrend zijn, maar betekent simpelweg dat je wat meer assertief moet zijn. Doe wat je wil, girl!

Meer over seks:

5 standjes voor intieme (hetero) seks

Orale seks: rimmen voor beginners

5 Veelvoorkomende seksklachten

Beeld: Unsplash, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy