Waxplay: teasen met kaarsvet

door Lissa

Vuur, kaarsen en vlammen fascineren ons. Het is spannend, sfeervol en het heeft iets geheimzinnig. En al deze dingen willen we natuurlijk ook tussen de lakens, maar hoe spelen we met kaarsvet?

Wat is het?

Waxplay – in het Nederlands ‘kaarsvet-spel’ – is een sensueel spel, met zoals de naam het al zegt: kaarsvet. Dit kaarsvet is vloeibaar, warm en komt meestal van een brandende kaars en wordt op de huid gedruppeld. De kaarsen kunnen van te voren ook gesmolten worden in een pan.

Waarom waxplay?

Nu horen we je denken; ‘waarom zou je dit doen?’ En ja, je moet hier echt van houden! Door de hoge temperatuur van het kaarsvet ontstaat er een licht schrikeffect en dit kan als lekker en opwindend worden ervaren.

Welke kaarsen zijn niet geschikt?

Niet alle kaarsen zijn geschikt voor waxplay. Zo kun je geurkaarsen en kaarsen met de vermelding ‘trekt niet krom en druipt niet’ niet gebruiken. Ook kun je kaarsen met een lange brandduur en kaarsen van bijenwas beter laten liggen. Hetzelfde geldt voor kaarsen met een gekleurde buitenkant van een plastic laagje en voor gouden of zilveren kaarsen die gekleurd zijn door metaaldeeltjes. Door al deze toevoegingen heeft de kaars een hoger smeltpunt dat kan pijnlijk en gevaarlijk zijn!

Hoe warm?

Vaak is het smeltpunt rond de 50-60 graden Celsius, maar dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van het soort kaars. Zo zal het wat lager liggen als er minerale olie aan toegevoegd is en bij stearine (vet wat in sommige kaarsen zit) hoger. Pas wel goed op dat het kookpunt van gesmolten paraffine (hier worden vaak kaarsen van gemaakt) boven de 350 graden Celsius is. Te warm kaarsvet kan ernstige brandwonden veroorzaken en dit willen we niet!

Welke kaarsen zijn wel geschikt?

Wil je safe spelen? Hou het dan bij witte stearine kaarsen, paraffine kaarsen of speciale SM kaarsen . Waxinelichtjes zijn ook een echte aanrader, maar er is één groot nadeel: het ijzeren plaatje waarop het lontje bevestigd is. Als dit per ongeluk op je huid valt is dit sowieso een nare brandwond. Dus om dit te voorkomen is het slim om het ijzeren plaatje wanneer dit verschuift door het smelten eruit te halen. Verder is het het veiligst om voor de makkelijke ‘huishoudkaarsen’ te gaan, die je bijvoorbeeld in een kandelaar kan zetten. Je hebt deze in drie soorten, van stearine, paraffine of een mengsel hiervan.


Hoe moet je dit doen?

Het motto bij waxplay is: hoe dunner het laagje kaarsvet, hoe sneller het afkoelt en sneller de pijn verdwijnt. Wanneer je gaat spelen met vuur is het dus belangrijk om dat te onthouden. Als je dan begint is het goed om de kaars hoog te houden, hierdoor zal de druppel zich meer over de huid verspreiden en zal het minder lang pijn doen. Zodra het kaarsvet afgekoeld is op je huid is de pijn weg. Vermijd huidplooien en kuiltjes in het lichaam, zoals de navel. Het kaarsvet krijgt hier niet de kans om snel af te koelen.

Je kunt er voor kiezen om losse druppels over het hele lijf aan te brengen of aaneengesloten. Wanneer het kaarsvet afgekoeld is op de huid kun je nog een laagje aanbrengen. Waar je het kaarsvet kan druppelen mag je eigenlijk helemaal zelf weten! Sommige plekken zijn heftiger dan de ander. Zo zijn de tepels en penis hier gevoeliger voor dan de rug of billen bijvoorbeeld. Je mag rondom de tepel kaarsvet druppen maar niet erop en niet rond de vagina, dit is niet verstandig! De huid is hier erg dun en gevoelig.

Let op

Spelen met vuur is gevaarlijk, dus wees altijd op je hoede. Bespreek met je partner of hij of zij dit spel echt wil doen, consent vragen dus. Ook is een veilige omgeving erg belangrijk, geen snel brandbare dingen zoals gordijnen in de buurt. Mocht je iemand vastbinden of vastgebonden worden, gebruik hiervoor katoenen touw te doen. Let hier wel op dat je zo min mogelijk op het touw druppelt, anders krijg je de knoop er door het gestolde kaarsvet niet meer af! Als het toch in het touw zit kan je deze wassen en eventueel koken. Mocht je op kleding of vloerbedekking morsen, kan je het kaarsvet makkelijk verwijderen. Leg er keukenpapier op en ga er met een strijker overheen.

Na afloop

Leuke tijd gehad? Dan moet je het kaarsvet van je lichaam verwijderen. Hoe je dit doet mag je zelf weten. Je kunt het eraf pellen met je nagels, het eraf wrijven met een scrubhandschoen. Waxplay wordt vaak uitgevoerd in de BDSM-wereld, zo wordt het kaarsvet ook verwijderd met een paar slagen van een zweep. Wil je toch voor een zachtere manier kiezen, dan is een warme douche met veel zeep ook een geschikt idee.

Meer spannende tips:

De 5 spannendste rollenspellen en hoe ze je doet

Sex op het werk zonder betrapt te worden

BDSM-Tips voor het next level

Beeld: Pexels, giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy