Wet January (+masturbeer tips)

door Lotte

Dry January wordt steeds bekender. Het idee is dat je het nieuwe jaar begint met een alcoholvrije maand. Een maand lang drinken zou allerlei voordelen met zich mee brengen maar blijkt voor velen niet makkelijk. Heb jij Dry Jan dit weekend ook al opgegeven? Niet getreurd! Je kan nog mee doen aan Wet January.

Idee van Britse seksuoloog

Ness Cooper, een seksuoloog het het Verenigd Koninkrijk, heeft Wet January in het leven geroepen. Het idee van de tegenhanger van Dry January is dat je in januari elke dag seks met jezelf hebt. Volgens Mevrouw Cooper zijn er eindeloos veel voordelen aan solo-seks. Het zou onder andere helpen om je door de after-feestdagendip te helpen.

Voordelen van dagelijks masturberen

1. Je leert je eigen lichaam beter kennen, hierdoor merk je het ook sneller op als er iets veranderd.

2. Door dagelijks met jezelf te spelen, ontdek je ook beter wat je lekker vindt. Je kan je wensen en voorkeuren zo ook makkelijker uitleggen aan een partner.

3. Bij een orgasme komen er verschillende stofjes vrij in je lichaam die er voor zorgen dat je je opgewekt en gelukkig voelt. Bye, bye januari dip!

4. Door dagelijks met jezelf aan de slag te gaan, leer je meer van jezelf houden. Dit draagt bij aan je zelfvertrouwen waardoor je op straat, op werk en op school ook zelfverzekerder over zal komen op anderen.

Tips!

Allemaal leuk en aardig dat één of andere seksuologe bedenkt dat we elke dag moeten masturberen, maar hoe dan? Geen stress, we got you. Hieronder vind je wat tips om Wet January vol te houden.

1. Focus niet te veel op een orgasme. Klaarkomen hoeft namelijk niet het doel te zijn. Geniet van het moment waar je enkel en alleen met jezelf bezig bent. Probeer te focussen op wat je voelt. Welke aanrakingen brengen welk gevoel teweeg. Geniet van de tintelingen, de ontspanning en gun jezelf dit moment van rust en zelfliefde.

2. Verander van houding of plek. Nu je elke dag de tijd neemt om lekker aan jezelf te zitten, kan je ook eens een keer iets nieuws proberen. Lig je altijd in bed op je rug, probeer dan eens hoe het voelt om op je buik te liggen. Heb je wel eens geprobeerd om voor de spiegel te masturberen? Wie weet is dat iets voor jou. Bevalt iets niet, dan kan dat van je lijstje. Ook geen ramp.

3. Varieer met verschillende stimulatie. Misschien heb je een vast ritueeltje waarbij je vrij snel of hard te keer gaat en binnen no-time jezelf kan laten klaarkomen. Niks mis mee natuurlijk een voor velen ook heel herkenbaar. Toch kan het lekker zijn om eens een keer wat anders te proberen. Neem eens te tijd om juist heel rustig te beginnen of wissel af tussen hardere en zachtere aanrakingen.

4. Gebruik een (nieuw) speeltje. Pak er eens een toy bij om te kijken wat dat met je lichaam doet. Grijp jij standaard naar je Satisfyer, geef dan een andere sextoy een keer een kans. Nieuwe sensaties brengen je wellicht naar een nieuw soort hoogtepunt.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy