Zeester of sterspeler

door Esther

Afgelopen woensdag was ik met een hele zooi bartenders en andere horeca-gekkies op een whiskey-event. Er werd het één en ander uitgelegd en natuurlijk van alles geproefd. Zoals je je wellicht kan voorstellen worden bartenders na wat glaasjes whiskey een beetje baldadig. Op zo’n event lopen gemiddeld 90% mannen rond die over het algemeen allemaal een veel te groot ego hebben. Al snel gaan de gesprekken dus alleen nog maar over wie de geilste chicks geneukt heeft en dat Ajax zo lekker speelde tegen Lille.

Tijdens de presentatie van een gozer die whiskey-expert is, zit ik vlak achter een maatje van me, Sem. Naast hem zit Bram, een bartender die ik nauwelijks meer gesproken heb nadat ik een jaar geleden een keer bij hem ben blijven slapen. Sem kijkt om en begint gekke bekken naar me trekken. Als ik zachtjes lach, kijkt mijn onenightstand, ook om en zie ik dat de mannen elkaar beginnen te plagen. Ik kan hun gesprek niet helemaal volgen, maar het is me al snel duidelijk dat ze het over mij hebben.

Als ik later die avond met Sem aan tafel zit, vraagt hij me of het waar is dat ik ooit met Bram naar bed ben geweest. Ik denk terug aan de avond dat ik met Bram meeging en vertel Sem wat er precies gebeurde:

Het was 5 mei en ik was met vriendinnen op een festivalletje in het Westerpark. De nacht ervoor had ik nauwelijks geslapen en na een hele dag werk stond ik op m’n reserve-energie nog lekker te dansen. Zoals altijd op een feestje in Amsterdam komen we aan de lopende band bekenden tegen. Als ik Bram van een afstandje spot, licht ik direct mijn vriendinnen in: “Kijk dat is die gozer waar ik het laatst over had! Wat vinden jullie? Best een knapperd, toch?”

“Op zijn hoed na is hij goedgekeurd”, grapt één van mijn vriendinnetjes terwijl de andere twee hem nog even wat beter bestuderen.

“Hey, Es… heet hij Bram?” vraagt m’n andere vriendin. “Ja klopt”, antwoord ik.

“Hoe weet jij dat nou weer?”

Bram en mijn vriendin blijken uit hetzelfde dorp te komen en zaten tijdens de middelbare school bij elkaar op de hockeyclub.

“Ik ga even hoi zeggen! Vet grappig om hem na al die jaren hier tegen te komen”, zegt mijn vriendin die me vervolgens meesleurt richting Bram. Terwijl Bram en mijn vriendin bijkletsen, zie ik dat hij me van top tot teen bekijken. Ik kijk hem vragend aan en geef hem snel een knipoog als hij verlegen naar me lacht. Voordat we weer teruglopen naar de rest van ons party team, trekt Bram me naar zich toe.

“Kom je vanavond met mij mee?” vraagt hij “Eh, oké…” antwoord ik voorzichtig.

“Ga lekker naar je meisjes toe en dan houden wij wel even contact. Ik heb je nummer.” Hij geeft me vluchtig een kus op mijn wang en draait zich om naar zijn vrienden.

Als de zon ondergaat en het langzaamaan begint af te koelen, besluiten we om nog een laatste drankje te drinken bij mijn favoriete cocktailbar. We gaan zitten op onze vaste spots aan de bar en krijgen meteen drankjes onder onze neus geschoven. De jongens achter de bar vragen ons hoe onze dag was en wat we verder nog van plan zijn. Voor het idee houden we nog heel even vol dat dit echt ons laatste drankje is, maar al snel laten we ons overhalen om na sluit nog even mee te gaan naar Door74. Een cocktailbar die open is tot drie uur ‘s nachts.

Als we eenmaal met z’n allen bij Door74 zitten, komt er een stelletje binnen gewandeld. Ik ken haar nauwelijks, maar hem des te beter. Tot kortgeleden datete ik met hem. Het was intens, ik was verliefd en uit het niets wilde hij ermee stoppen om weer terug te gaan naar zijn ex. Als hij me opmerkt, zie ik dat hij ongemakkelijk wordt. Ook ik ben niet meer helemaal relaxt en ik heb het idee dat ook voor de mensen om ons heen de awkwardness er vanaf straalt.

Om mezelf een houding te geven, kijk ik even op mijn telefoon. Ik zie drie gemiste oproepen en een paar ongelezen berichten van Bram. Snel open ik mijn WhatsApp om zijn berichtjes te lezen.

“Hey mop, wil je nog met me mee vanavond?”

Omdat ik al een aantal drankjes achter de kiezen heb, lijkt het me een goed idee om de jongen die net met zijn vriendinnetje binnen kwam lopen, jaloers te maken en dus vraag ik of Bram me wil komen ophalen bij de bar.

“Ik ben al onderweg, schat. Kom naar de pont dan wacht ik daar op je”, krijg ik terug.

Lichtelijk teleurgesteld dat ik m'n 'ex' niet de ogen uit kan steken door lekker ordinair en plein public met Bram te gaan tongen, maar opgelucht dat ik een excuus heb om lekker weg te gaan sta ik op.

“Hey Essie, waar ga je heen?” vraagt de jongen die ons van onze stamkroeg meegenomen had naar Door74.

In een verwoede poging om toch nog enige jaloezie op te wekken bij de jongen die braaf naast zijn vriendinnetje zit en me nauwelijks durft aan te kijken, tetter ik mijn antwoord extra hard van de ene kant van de tafel naar de andere: “Ik ga lekker naar Bram!” zeg ik met een gemaakte grijns op mijn gezicht en loop richting de uitgang.

Mijn vriendin woont toevallig ook in Noord dus samen fietsen we richting de pont. Onderweg merk ik pas hoe moe ik eigenlijk ben en twijfel ineens of het wel een goed idee is om nu nog naar Bram te gaan. Ik besluit dat alleen thuis zijn me ook niet echt goed zal doen, wetende dat de jongen met wie ik eigenlijk wil zijn lekker met zijn vriendin in zijn armen in bed ligt. Tien minuten fietsen later komen we aan bij de pontjes en zie ik Bram al staan. Hij zwaait en glimlacht breed als hij ons ziet aankomen. Als we aan de andere kant van het water zijn, nemen we afscheid van mijn vriendinnetje die richting NDSM moet. Bram en ik lopen rustig de andere kant op.

Zelf woont hij buiten de stad, maar de vriendin van zijn beste gappie is op vakantie dus mag hij haar huis gebruiken voor zijn avontuurtjes, vertelt Bram. We komen aan bij een klein huisje dat er van buiten schattig uitziet. Als Bram de deur opent, zie ik links een kale kamer met een krakkemikkige tafel en twee simpele stoelen, in het midden een mega steile trap en rechts een redelijk primitief keukentje.

“Ik ben hier ook nog nooit geweest,” zegt Bram. “Maar laten we maar snel de slaapkamer opzoeken en gezellig tegen elkaar aankruipen.” stelt hij voor.

We klauteren de trap op en treffen boven twee slaapkamertjes en een badkamer aan. De badkamer ziet er alles behalve fris uit en als ik even wil plassen zie ik dat er niet eens toiletpapier is. Ik loop de badkamer uit en kijk om de hoek van de ene slaapkamer opzoek naar Bram. Op een matrasje op de grond na, is de kamer leeg. Ik doe snel de deur achter me dicht en open de deur naar de andere kamer. Ik zie een kledingrek met wat rommelig opgehangen jurkjes en blousejes, een koffer vol troep op de grond en een onopgemaakt bed. Bram springt op bed en lijkt nergens van op te kijken. Ik kijk nog eens om me heen en merk dat dit halve spookhuis me een onaangenaam gevoel geeft. Ik twijfel of ik mijn fiets zal pakken om snel terug te fietsen naar de pont. Als ik nu ga ben ik rond 4 uur thuis en kan ik gewoon in mijn eigen bed slapen, bedenk ik me. Toch kies ik ervoor te blijven. Stel je niet zo aan, zeg ik tegen mezelf. Je bent met een leuke jongen, dus je kan vast wel een beetje lol maken.

Ik kleed me langzaam uit terwijl Bram naar me kijkt en kruip dan bij hem in bed. We zoenen, kussen en kroelen en ondanks dat ik probeer ervan te genieten merk ik dat ik niet echt in the mood ben. Als we lepeltje-lepeltje liggen probeert Bram zijn lul bij me naar binnen te schuiven. Omdat ik totaal niet nat ben, lukt het voor geen meter. Als het na tien minuten geklungel dan eindelijk lukt, doet het alleen maar pijn en vraag ik hem te stoppen. Als hij vraagt wat er aan de hand is, antwoord ik dat ik gewoon te moe ben.

Ik draai me van hem af en beloof mezelf dat ik nooit meer met iemand naar bed of op date zal gaan om een ander jaloers te maken. En om voortaan gewoon naar huis te gaan als ik ergens niet op mijn gemak ben. Omdat ik zo moe ben, val ik toch in slaap. Een paar uur later word ik wakker, kleed me aan en vertrek terwijl Bram lekker doorslaapt. Gelukkig is het een heerlijke zonnige dag dus fiets ik op mijn gemakje lekker naar huis. Eenmaal thuis is naar de wc rennen het eerste wat ik doe gezien ik in het spookhuis zonder toiletpapier helemaal niet meer had geplast.

“Zo is het ongeveer gelopen”, sluit ik mijn verhaal af en kijk Sem aan. “O, oké. Dat vind ik niks voor jou…” zegt hij nadenkend.

“Nee, klopt”, antwoord ik. “Is ook niet echt iets voor mij. Maar zelfs ik: Es de Seks Prinses, de nympho, de sexblogger, de sex goddess heb wel eens een avondje waarop het allemaal niet zo soepel gaat…”

“Hahaha, noem je jezelf nou een sexgodin? Het moet niet gekker worden met jou”, zegt Sem plagend terwijl hij me een knuffel geeft.

“Wat had Bram eigenlijk te zeggen over deze avond?” vraag ik als Sem me weer loslaat. “Bram zei dat je een zeester bent.” antwoordt hij. “Aha, oké. Nou ja, ik kan niet zeggen dat ik die avond mijn best heb gedaan dus helemaal ongelijk heeft hij niet…”

“Serieus?” vraagt Sem. “Ben jij een zeester? Dat kan ik niet geloven!”

“Nou… thanks voor het vertrouwen, gap”, zeg ik lachend.

“Ik geloof zelf ook graag dat ik normaal gesproken een sterspeler in plaats van een zeester ben.”

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy