Zo maak je jouw sexleven duurzamer

door Felice

We love sex! Maar we houden ook van de wereld. Eerder vertelden we je al over hoe je duurzamer kan menstrueren, namelijk door een menstruatiecup te gebruiken. In dit artikel willen we je laten zien hoe je je sexleven duurzamer kan maken! De condooms, sexspeeltjes en glijmiddelen zijn namelijk vaak niet zo goed voor de planeet.

duurzamer

Condooms

Zodra hij gebruikt is, gooi je hem zo snel mogelijk weg. Een condoom kan je namelijk maar één keer gebruiken. Echt zero waste is dat niet. Toch zijn condooms echt onmisbaar om ongewenste zwangerschappen en soa’s te voorkomen. Jaarlijks worden er zo’n vier miljard condooms geproduceerd waarvan het grootste deel schadelijk is voor het milieu, dieren en soms zelfs voor de gezondheid. De meeste condooms zijn niet biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van aardolie of plastic. In Thailand worden er condooms gemaakt van synthetische latex. In deze condooms zijn conserveringsmiddelen, smaakstoffen en andere chemische stabilisatoren toegevoegd. Deze kunnen allergieën en irritaties veroorzaken. Gelukkig zijn er al een langere tijd ook natuurlijke condooms te koop. Deze condooms bevatten geen parabenen, waardoor je niet blootgesteld wordt aan hormoonontregelaars. Het is dus niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor jouw gezondheid. Goede voorbeelden van duurzame condoommerken zijn Glyde, Fair Squared en Einhorn.

Glijmiddel

Alles wordt beter met glijmiddel! Tijdens de sex met je partner maar ook tijdens solosex kan glijmiddel voor nog meer genot zorgen. Je gebruikt het dan ook snel veel en de tubes kunnen er doorheen vliegen. Het nadeel aan veel versies van glijmiddel is dat er veel chemicaliën in kunnen zitten. Dit is niet chill voor jouw lichaam en het milleu! Kies daarom liever voor een organisch glijmiddel. Speel je helemaal op safe? Neem dan een vegan glijmiddel dat vrij is van parabenen en glycerine. Mooie voorbeelden van merken die hieraan voldoen zijn Sliquid en Yes.

Sextoys

Sextoys worden overal ter wereld gemaakt! Probeer altijd te checken waar jouw speeltje vandaan komt en waar deze van is gemaakt. Heel veel materialen die in sexspeeltjes worden verwerkt zijn namelijk niet goed voor je lichaam en niet goed voor onze planeet. Komen jouw speeltjes uit verre landen? Dan is het transport van deze speeltjes waarschijnlijk erg vervuilend geweest! In veel verre landen worden deze speeltjes vaak in fabrieken gemaakt met onveilige en slechte arbeidsomstandigheden. Kies liever voor een verantwoord merk zoals We-Vibe! Met duurzame speeltjes maak je ook jouw solosex duurzamer.

No more sex in the shower

We weten het, douchesex is fantastisch. Het probleem hiermee is alleen dat je mega veel water verspilt. Per minuut dat je douche aanstaat verbruik je ongeveer zes liter water. Als je vrijpartij 20 minuten duurt verbruik je dus 120 liter water! Zet daarom liever de kraan even uit, jullie zijn toch binnen no time heet door de sex!

duurzamer

Samen douchen

Hoewel je beter niet uitgebreid sex kan hebben onder de douche, bespaar je wel water en kosten door samen te douchen. Zo gebruik je samen de hoeveelheid water van een eenpersoons douchebeurt. Gelukkig is het natuurlijk heel gezellig. En altijd fijn als iemand je rug goed kan boenen!

Meer artikels:

Waarom je vagina wassen met zeep slecht is voor je

3 fabeltjes over de vagina waar we vanaf moeten

Waarom je prima zonder bh door het leven kunt

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy