By 

Kun je zwanger raken als je ongesteld bent?


De ene zegt van wel, de ander zegt van niet. Je kunt er eindeloos over discussiëren met elkaar, maar er toch echt maar één correct antwoord op deze branderige vraag. Ja. Je kunt zwanger raken tijdens je menstruatie. Wij vertellen je haarfijn hoe het zit.

De eisprong en ovulatie

Over het algemeen is de kans om bevrucht te raken het grootst tijdens je eisprong. Hoe zat dat ook alweer? De meeste vrouwen ovuleren ongeveer twee weken na hun laatste menstruatie. Je weet wel, wanneer die witte vloed je slipje weer besmeurt. Als je tijdens je ovulatie je sex hebt, maar geen kinderwens (en je maakt geen gebruik van een anticonceptiemiddel), wees dan extra voorzichtig!

Weet je niet precies wanneer je je eisprong hebt? Dan hebben wij de gouden tip! Er bestaan speciale apps waarbij je je menstruatiecyclus op een simpele wijze bij kunt houden. Downloaden dus!

Ongesteld en toch zwanger

Dat te hebben gezegd, zoomen we in op de centrale vraag. Wanneer je van bil gaat in een van de laatste dagen van je menstruatie bestaat er een kans dat er een bevruchting optreedt. Spermacellen kunnen namelijk 4 tot 7 dagen na het moment suprême in je baarmoeder blijven rondhangen. Dus wanneer je een korte cyclus hebt, zou het in theorie mogelijk kunnen zijn dat je zwanger raakt tijdens je ongesteldheid. De bevruchting zelf vindt dan plaats wanneer je niet meer bloedt. Dit type ongelukje zit dus in een piepklein hoekje!

Maar… ieder lichaam is anders! Dus de menstruatiecyclus verschilt uiteraard per vrouw. Om stress te voorkomen is het natuurlijk slim om na te denken over een (ander) anticonceptiemiddel!

Meer over ongesteld en zwanger zijn:

Sex tijdens je menstruatie? Hell yes!

11 x de gênantste momenten als je ongesteld bent

Sneller zwanger met dit standje

Bron: Libresse / Beeld: Pinterest
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

libido na bevalling
Hoe krijg je je libido weer terug nadat je bevallen bent?- VrijVraag #36
March 15, 2019
hoeveelheid sex
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #4
January 29, 2019
beppy
Waarom elke vrouw een Beppy in huis moet halen
January 26, 2019
sexrubrieken kaars
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #3
January 25, 2019
gr-morning-after-pil
Help! Je hebt onbeschermde sex gehad, wat nu?
January 12, 2019
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #1
December 20, 2018
waarom-geil-ongesteld-480 (1)
Waarom je altijd zo geil bent tijdens je menstruatie
August 22, 2018
2zwanger-worden-sex
“We proberen al een tijdje zwanger te worden, hierdoor voelt de sex als moeten. Hoe krijgen wij hier weer plezier in?” VRIJVRAAG #11
August 03, 2018
Heeft je menstruatiecyclus invloed op je orgasme?
July 29, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *