Wat zijn fijne standjes voor vollere mensen? – VrijVraag #91

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel geeft Marjolein sextips voor mensen met overgewicht.

“Heb je tips voor goede standjes voor twee wat dikkere mensen?” – Monica (25)

Seksuele voorkeuren

‘Dikke mensen’ hebben ook sex. Net zoals oudere mensen en gehandicapten. Zwangere vrouwen trouwens ook. Niet alleen vollere mensen hebben met elkaar sex, maar ook mensen op gewicht hebben sex met dikke mensen. Sterker nog er zijn mensen die liever sex hebben met dikke mensen! Zachter, meer om vast te pakken en om sex mee te hebben. Er zijn speciale (sex)datingsites voor mensen met overgewicht.

Invloed van gewicht op sexleven

Hoewel mensen met een zogeheten maatje meer net zo vaak sex hebben als mensen op gewicht is er een kans dat dikke mensen wel vaker minder zin in sex hebben. Je zult misschien denken vanwege de fysieke inspanning en krachten die het kost. Wrong. Dit kan komen doordat de hormoonhuishouding anders is. In het vetweefsel wordt testosteron gedeeltelijk omgezet naar oestrogenen. En laten zowel mannen als vrouwen nou net testosteron nodig hebben om seksueel ontvankelijk te zijn. Een tekort aan testosteron zorgt ervoor dat het moeizamer wordt om open te staan voor en het oppikken van seksuele prikkels. Overgewicht heeft nog meer invloed op je seksleven. Zo is er meer kans op een erectiestoornis, verminderde gevoeligheid van de clitoris en depressie

Bovenstaande negatieve kanten van dik zijn, hoeven natuurlijk niet voor iedereen te gelden.

Schaam je niet

Mensen met overgewicht (maar ook zonder!) ervaren soms schaamte of voelen zich onzeker over hun gewicht en uiterlijk. Dit zijn remmingen voor ontspannen en plezierige sex. Jezelf accepteren is een belangrijk onderdeel van seksualiteit om plezier te kunnen hebben in sex, te kunnen genieten, je vrij te voelen en je over te geven.

Soms worden bepaalde standjes vermeden omdat de partner dan uitzicht heeft op bijvoorbeeld buik, billen of benen. Seks in het donker, onder de dekens of met kleren aan kan natuurlijk helpen om je onzekerheden te verbergen, maar dat zou eigenlijk niet nodig zijn. Juist het vermijden en ontwijken, maakt het ongemakkelijker of meer schaamtevol.

Dus ontwijk je lijf – en die van je partner niet. Gebruik je hele lichaam tijdens de sex. Laat je hele lichaam zoenen of zoen het hele lichaam. Pak de love handles en andere plekken waar het goed voelt om vast te pakken vast. Lekker om grip te krijgen. Accepteer en gebruik het hele lichaam.


Standjes

Afhankelijk van je omvang zullen sommige standjes minder fijn aanvoelen, omdat jullie minder makkelijk kunnen bewegen of omdat penetratie niet zo diep kan. Staand of opgetild worden/optillen zal waarschijnlijk niet lang vol te houden zijn (voor bijna niemand niet, trouwens). Missionaris waarbij de vrouw haar benen omhoog houdt en ondersteunt met haar handen is een heel fijn standje voor jullie. Ook doggy style kan gemakkelijk. Probeer verschillende variaties: op je handen of ellebogen leunen en knieën bij elkaar of ver uit elkaar. Niks is leuker dan experimenteren en uitzoeken wat jullie lekker vinden. Ook cowgirl is een good one: de vrouw ligt bovenop de man. Je kunt op je onderbenen rusten en langzaam met je heupen van voor naar achteren bewegen. Ook zijdelings naast elkaar en je been omhoog houden: ook geen probleem. Zie je, er zijn hartstikke veel fijne opties voor jullie! Blijf vooral ook zelf veel proberen.

Meer dan penetratie

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, net als bij mensen zonder overgewicht. Er zijn in feite geen standjes voor mensen zonder overgewicht en standjes voor mensen met overgewicht. Wat wel handig kan zijn is jezelf of elkaar ondersteuning te geven met bijvoorbeeld kussens. Een hoofdkussen om je billen omhoog te duwen of je armen ondersteuning te geven werkt prima. Wil je net wat meer, dan zijn er speciale wigkussens (ook leuk voor mensen zonder overgewicht).

Denk er ook aan om je in de spreekwoordelijke slaapkamer niet alleen te focussen op penis-in-vagina sex. Manueel en oraal, met de juiste beetje aanwijzingen en in een fijne houding is net zo fijn. Net zoals bij ieder mens of koppel is het op zoek gaan en experimenteren met stimuli en standjes wat lekker en plezierig is. Laat je vooral niet tegen houden door extra kilo’s. Enjoy!

Meer Vrijvragen:

Hoe begin ik aan dirty talk?

Is het gek dat ik buttplugs gek vind?

Rek je uit als je vaak anale sex hebt?

Beeld: Pinterest / Huffingtonpost

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy