Boobilicous: Zo verzorg je je borsten

door Phlox

Skincare is erg belangrijk, en we zijn er ook druk mee bezig! Crèmes, moisturizers, maskertjes… het is bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. Maar geven we met al die focus op ons gezicht wel genoeg aandacht aan onze boobies? In dit artikel vind je tips & tricks voor een goede verzorging van je borsten.

Gevoelige huid

De huid rond onze boobs is gevoeliger en dunner dan de huid op ons gezicht, en daarom is het verstandig om je gezichtsverzorgingsroutine verder uit te breiden.

Dit geldt voor elk seizoen en elke weersomstandigheid- in de winter zal je huid namelijk snel droog aanvoelen en in de zomer is de kans groot dat je decolleté veel UV-stralen moeten verdragen. Schroom dus niet om te onderzoeken hoe je je boobies altijd zacht en verzorgd aan te laten voelen.

borsten

Moisturize!

Door het dragen van een BH kunnen je borsten in contact komen met zweet en vuil, wat kan resulteren in roodheid en borsteczeem. Dit is wat je kunt doen om irritaties te voorkomen:

  • Probeer niet langer dan een kwartier onder een warme douche te staan
  • Dep de huid voorzichtig droog, in plaats van wrijven of hard drukken
  • Moisturize!

Als je snel last hebt van een droge huid is smeren echt een must. Er zijn crèmes die speciaal voor je borsten zijn gemaakt, wat natuurlijk precies is wat we willen. Tip: breid in de zomer je skincare assortiment uit met een zonnebrand (minimaal een SPF van 30.)

De beste BH voor je borsten

Het dragen van de verkeerde BH-maat kan vervelende gevolgen hebben. Bij een te kleine BH kan de bloedtoevoer vernauwen, en door het dragen van een te grote BH gaan je borsten sneller hangen, wat weer nek- en rugklachten oplevert. Ook is het belangrijk om een goede beugel te hebben, want als die niet past kan dat wrijving veroorzaken. En dat is juist wat we willen voorkomen!


In dit filmpje van Hunkemöller kun je duidelijk zien wat de voorwaarden zijn van een goede BH.

Leren borsten masseren

Het masseren van je borsten is niet alleen fijn, het heeft ook nog eens veel voordelen! Door regelmatig met een fijne olie je borsten te masseren vermindert de kans op striae en stimuleer je de bloedcirculatie, waardoor je borsten er steviger uit zullen zien.

Ook is het inplannen van een wekelijkse borstmassage erg nuttig. Het is op die manier namelijk makkelijker om eventuele symptomen van borstkanker waar te nemen. Als jij vaak met je borsten bezig bent zal je het sneller merken als er iets niet goed zit, zoals bijvoorbeeld knobbeltjes die er niet horen.

En niet onbelangrijk: een goede massage werkt uitstekend om stress tegen te gaan! Als jij je relaxt voelt zal dat een positieve werking hebben op je huid.

regina george

Meer over borsten:

5 manieren om hangende borsten te voorkomen

Borstkanker: alles over zelfonderzoek van je borsten

16 toffe feiten over borsten

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy