Tepelorgasme, wat is het en hoe werkt het?

door Lissa

Dacht je dat je alleen een orgasme kon krijgen door je clitoris te stimuleren? Think again. In ons boek Kom je ook? bespreken we 13(!) soorten orgasmes. Eén daarvan is het tepelorgasme. Wat het is, hoe het werkt en hoe je dit hoogtepunt bereikt, wij leggen je alles uit!

Wat is een tepelorgasme?

Een orgasme komt voor uit opwinding en stimulatie. Dit kan lichamelijk en mentaal worden opgewekt. Om tot een hoogtepunt te komen moet je zowel lichamelijk als mentaal opgewonden zijn.

Bij vrouwen is de clitoris het grootste genotsorgaan. Ook kan je opgewonden raken door andere plekken in je lichaam aan te raken. We hebben namelijk veel erogene zones op ons lichaam, een voorbeeld daarvan zijn onze tepels. Het klaarkomen van deze plekjes wordt ook wel een non-genitaal orgasme genoemd.

Hoe werkt het tepelorgasme?

Je tepels hebben meer dan 8000 zenuwuiteinden, als je deze prikkelt komt het stofje oxytocine in je lichaam vrij. Dit stofje stuurt een seintje naar je hersenen en is gekoppeld met je vagina. Dit zorgt ervoor dat de spieren van je vagina samentrekken en dat de bloedtoevoer naar je vagina in een snel tempo gestimuleerd wordt. Bij sommige vrouwen zorgt dit dus voor een orgasme, yay! Eigenlijk ontstaat een orgasme dus niet door directe aanraking met je geslachtsdelen, maar in je hersenen. Helaas is een tepelorgasme krijgen niet voor alle vrouwen zo makkelijk. Slechts 29 procent van de vrouwen kan een tepelorgasme ervaren. Het hangt er vanaf hoe gevoelig jouw borsten of tepels zijn! Er zijn ook genoeg vrouwen bij wie de tepels een no go zone is.


Hoe krijg je het?

Theoretisch gezien is een tepelorgasme krijgen heel simpel, je hoeft alleen maar je borsten en tepels te masseren. Het kan wel even duren dus voordat je op je hoogtepunt komt, maar dat mag de pret niet drukken.

Hoewel de tepels het meest gevoelige deel van de borst zijn, werkt het vaak als een tiet (ha ha) als je aandacht besteedt aan de hele borst. Net als bij een ‘normaal’ orgasme bouw je de spanning op om een hoogtepunt te bereiken.

Begin Bijvoorbeeld bij de omtrek van je borsten. Eerst kan je ze strelen en daarna begin je masseren. Je kan kiezen voor een massageolie voor een soepel en zacht gevoel. Wacht eerst tot je helemaal opgewonden bent en ga dan pas naar je tepels. Varieer tussen zachte en harde aanrakingen, net wat jij lekker vindt! Focus niet teveel op het einddoel, maar op het plezier van de aanrakingen.

Pijn?

Helaas is het niet altijd fijn. Het stimuleren van je tepels kan soms ook totaal niét prettig aanvoelen, balen! Veel vrouwen ervaren dit ongeveer twee weken voordat hun menstruatie start. Dit komt omdat er een stijging van de hormonen progesteron en prolactine zijn en die zorgen voor pijnlijke borsten.

Hoe voelt het tepelorgasme?

Een tepelorgasme voelt bij iedere vrouw anders. De één omschrijft het als een soort van golvend orgasme zonder echt een hoogtepunt en de ander vindt het hetzelfde als een vaginaal orgasme. Wel zeggen veel vrouwen dat het korter, maar intenser is.


Meer over borsten:

Boobilicous: Zo verzorg je je borsten

16 Toffe feiten over borsten

Stevige borsten in 4 stappen

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy