28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten

door Lotte

In je leven kom je steeds meer te weten over de do’s en don’ts van sex. Hoe eerder en hoe meer je deze gedurende je (sex)leven leert, hoe beter je sexsessies worden! Om je heel wat tijd en fouten te besparen, hebben we 28 wijsheden over sex verzameld die elke (jonge) vrouw zou moeten weten.

Knoop ze in je oren ;)

1. Je mag niet klagen als je er niet om gevraagd hebt.

Je bedpartner kan je gedachten niet lezen. Logisch. Doe jezelf en ook hem een plezier door te vertellen wat je lekker vindt en wanneer. Simple as that.

2. Van faken krijg je niet betere sex

Veel vrouwen hebben ooit een orgasme gefaket om verschillende redenen. Om iemands gevoelens te sparen, er snel vanaf te zijn of zichzelf schaamte te besparen. Máár het is niet nodig en zelfs heel erg af te raden. Je doet je eigen libido te kort door te doen alsof je klaarkomt. Als je faket terwijl je het niet lekker vindt, zal de man denken dat die bepaalde move werkt. En zal-ie ‘m opnieuw inzetten om je te laten komen. Een vicieuze cirkel, dus. Kijk naar wijsheid 1: communicatie is key voor goede, bevredigende sex.

3. Geven en nemen

Je willen niet zeggen ‘voor wat, hoort wat’, maar niemand wil naar bed met een egoïst…

4. Máár de ander gaat soms voor

Het hoeft natuurlijk geen gelijkspel te worden… Een goede sexpartner geeft niks om het bijhouden en zet jouw genot op de eerste plek. Hallelujah!

5. Slikken is soms makkelijker

Hap, slik, weg. Geen tissues en awkward situaties nodig.

6. Kreunen is key

Wat voor geluid je ook maakt… piepen, kreunen of schreeuwen. Gebruik je stem om aan te geven of hij met zijn move op de goede weg zit.

7. Een eerste keer is nooit geweldig

De spanning vooraf was opwindender dan de daad zelf. Bummer. Maar wees gerust. Goede sex krijg je nooit bij de eerste keer (met iemand). Oefening baart kunst, want ieder persoon is weer anders.

8. Maar als hij niet zijn best doet tijdens ’trainingen’ is hij het niet waard.

Zie wijsheid 3!

9. Pas op voor mannen die ongevraagd via de achterdeur gaan

Sex moet al-tijd ontstaan uit toestemming van twee mensen. Wat voor soort sex dan ook: orale sex, vagina sex en – ja, mannen – óók anale sex. Surprise buttsex, ik dacht het lekker niet….

10. Masturbatie is niet alleen voor mannen

Onderzoeken hebben bewezen dat vrouwen die regelmatig solosexen vaker en ook betere orgasmes krijgen. En blijf niet alleen bij een vibrator, gebruik ook je vingers om te ontdekken wat jij lekker vindt.

11. Solosexen kan ook samen

Als er één ding is wat mannen gek maakt in bed, is als hij je niet mag aanraken terwijl jij jezelf bevredigd.

12. Wees open voor nieuwe dingen

Weten welke handelingen jou een orgasme geven is heel belangrijk, maar blijf altijd nieuwe dingen proberen. Onderzoek bewijst dat nieuwe dingen doen de sex een stuk spannender maken.

13. Schoonmaken is voor twee

Niets is zo onromantisch als post-ejaculatie/orgasme een handdoek richting je hoofd gegooid krijgen.

14. Sex is geen verplichting

Geen enkele vrouw of man is elke nacht in voor een potje sex. Af en toe heb je gewoon geen zin. Durf ‘nee’ te zeggen.

15. Maar zeg soms ook ‘ja’

Soms is er in een relatie een tijdje geen ruimte voor sex vanwege drukke schema’s of andere veroorzakers van stress. Geef je af en toe over. Al is het een kwartiertje van je nachtrust – die kun je heus wel missen voor een vluggertje. Zo behoud je ook de intimiteit in je relatie.

16. Je lichaam is geweldig

Curvy of niet, grote of kleine borsten, dun of atletisch gebouwd, een dikke kont of helemaal geen en alles er tussenin: jouw lichaam is de enige die je hebt. Wees er blij mee en stuur gasten die erover zeuren direct je bed uit.

17. Voorspel is een must

Sommige mannen snappen de essentie van voorgerecht niet en willen direct door naar het hoofdmenu. Ho, wacht. Een vrouw heeft geen aan- en uitknop. Je moet haar opwarmen, en dat doe je door te knuffelen, zoenen, strelen, beffen, vingeren. En oké, als je het echt overslaat gebruik dan goede glijmiddel.

18. Hij hoeft niet altijd te beginnen

Mannen hebben over het algemeen een hoger libido en zullen eerder het initiatief nemen voor een potje sex. Toch vinden ze het ook zeer opwindend als een vrouw voor de verandering hem het bed intrekt.

19. Beoordeel vriend(inn)en niet om hun sexleven

De ene persoon begint op zijn vijftiende met sex en de ander op zijn drieëntwintigste. De ene doet het elke week met een ander en de ander doet het al jaren met dezelfde vriend. Maakt het uit? (Nee!)

20. Weet je niet zeker of je bent klaargekomen? Dan ben je niet klaargekomen

Een G-spot of A-spot (erogene zone diep in de vagina) orgasme is een levensdoel, maar niet gemakkelijk: dus blijf oefenen! De meeste vrouwen kunnen klaarkomen door middel van stimulatie van de clitoris.

21. Ochtendadem + ochtendsex = lepeltje-lepeltje

Een potje sex in de ochtend is een echte oppepper, lees maar. Maar die ochtendadem is alles behalve opwindend. Spoonend sexen is the way to go!

22. Sexy lingerie brengt spanning in je sexleven

Het is waar. Een mooi, verleidelijk lingeriesetje kan wonderen verrichten voor de sex én je zelfvertrouwen. We hebben er een heel artikel aan gewijd.

23. Sex is vies

Het is plakkerig en je wil niet weten hoeveel bacteriën je uitwisselt. Gelukkig maakt het genot veel goed.

24. Zoenen is belangrijk

Soms vergeet je hoe lekker het is om een halfuurtje gewoon te zoenen.

25. Dirty talk moet je uitproberen

Als je het niks vindt, vind je het niks. Dirty talk kan je zó hitsig maken dat je sneller en lekkerder dan klaarkomen. Het kan geen kwaad om te proberen.

26. Vertel niet álle details in een langetermijnrelatie

Ja, het is zeker leuk om je vriendinnen te vertellen over je bedavonturen, maar hoe langer je in een relatie zit hoe meer dat je gaat tegenwerken. Jullie intieme momenten zijn dan namelijk niet intiem meer.

27. Het maakt mannen niet uit dat je niet perfect bent, wél dat je jezelf sexy vindt.

Een sexy vrouw is pas écht sexy als ze zo over zichzelf denkt. Je kan nog de beste genen van de wereld hebben, de mooiste borsten en de beste billen… Als je zelf niet uitstraalt dat je het waard bent, gelooft hij het ook minder.

28. Geniet ervan

Cliché, hè? Maar zo waar. Laat je zorgen even wegdrijven en gun jezelf plezier. Je twintigenjaren vliegen voorbij, je dertigerjaren misschien ook, maar goede sex is tijd-loos!

Meer over sex:

Hoe weet je of je sexverslaafd bent?

Bizar! Deze fabels over sex zijn wél waar

Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #1

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy