Waarom je altijd zo geil bent tijdens je menstruatie

door Chiara

Stoeien terwijl de rode vlag uithangt, de meningen zijn er nogal verdeeld. Toch is één ding zeker: we zijn een stuk meer opgewonden tijdens onze maandelijkse perikelen. Is dit omdat we meer chocolade eten, een stuk gevoeliger zijn of omdat ons lichaam de kluts kwijt is…?

Seksuele driften

Vanuit het evolutionaire oogpunt draait sex in het algemeen om voortplanten. Als seksuele driften hieraan zouden moeten voldoen, zouden we ons het geilst moeten voelen tijdens onze ovulatie. Vlak voor je eisprong bevindt je oestrogeenspiegel zich op haar hoogste piek. Hierdoor zit je lekker in je vel en is je libido on point.

Ook je progesteronlevel, het hormoon dat je lichaam voorbereidt op een zwangerschap, is op dit moment sterk aanwezig. In de week van je menstruatie is dit juist niet het geval. Het zou daarom logisch zijn dat je tijdens je eisprong staat te springen om tussen de lakens te duiken en tijdens je menstruatie juist niet… 

Tenzij je in de menopauze zit, nemen niet alle hormonen af tijdens je ongesteldheid. Je ervaart zelfs een kleine toename van testosteron. Hoewel dit stofje bekend staat als het mannelijk hormoon (en de reden waarom zij vaak een relatief hogere sexdrive hebben) kan een lichte opleving van dit goedje tijdens de menstruatie bij sommige vrouwen een verhoogd libido veroorzaken.

Menstruatie sex: doen

Period sex klinkt misschien een beetje bah, maar het heeft veel voordelen. Omdat er endorfines vrijkomen tijdens het klaarkomen vermindert sex (dan wel met happy ending) stress en menstruatiepijn. Je bent down under veel gevoeliger dan gewoonlijk, waardoor je hoogtepunten extra intens zullen zijn. Het klinkt misschien een tikkeltje vies, maar je bent – tja – een stuk natter dan normaal, wat de penetratie gemakkelijker maakt. Het gevolg hiervan is dat je minder snel kans loopt op een pijnlijke poes. Een ander en wel heel fijn voordeel is dat sommige sexperts menen dat je menstruatie verkort kan worden door orgasmes.

Een nadeel van menstruatiesex is dat een zootje wordt. Een orgasme stimuleert de afstoting van bloed en weefsel, waardoor het een smerig zooitje kan worden. Tip: leg een paar handdoeken neer om je lakens te beschermen of doe het in de douche.

Houd er ook rekening dat je wel degelijk zwanger kunt raken tijdens je menstruatie! Lees hier alle ins and outs over zwanger raken als je ongesteld bent.

Twijfel je over menstruatiesex? Lees ook:

Heeft je menstruatiecyclus invloed op je orgasme?

Het Yoni ei: De magische vriendin voor je vagina

Sex tijdens je menstruatie? 5 argumenten voor!

Bron: Bustle.com / Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy