Dit is mogelijk de oorzaak van zijn lage libido

door Julia

Merk je de laatste tijd dat je vriend weinig tot geen initiatief meer neemt in bed? Of krijg je steeds vaker te horen dat hij er geen zin in heeft? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar te veel sporten zou weleens de oorzaak kunnen zijn van zijn lage libido.

Als je vent meer dan vier keer per week in de sportschool doorbrengt, kan dit een negatief effect hebben op zijn libido. Zo blijkt uit onderzoek.

Training vs sexleven

De Universiteit van North Carolina deed onderzoek naar sporten en sex, hoe dit zich tot elkaar verhoudt bij mannen. De onderzoekers maakten een selectie van 1077 mannen, allemaal in goede conditie, en stelden hen vragen over hun training en hun sexleven. De vragen waren erg gedetailleerd; Hoe vaak de mannen aan sex denken, hoe vaak ze sex hebben, hoe vaak ze sporten en hoe zwaar ze trainen. Vervolgens werden de mannen onderverdeeld in groepen op basis van hun leeftijd, de frequentie van hun trainingen, de intensiteit ervan en hoe opgewonden ze waren.

Krachtpatsers minst geil

Het resultaat was overduidelijk: de mannen die al hun vrije uurtjes spendeerden in de gym en zich kapot trainden, hadden het laagste libido van alle groepen. De onderzoekers konden niet precies verklaren waarom, maar ze hebben wel een theorie. De schuld ligt hoogstwaarschijnlijk bij de lagere testosteronlevels en vermoeidheid. De onderzoekers adviseren mannen die weinig tot geen zin in sex hebben, dan ook om het wat rustiger aan te doen met sporten. Het hoeft natuurlijk geen verband te hebben, maar baat het niet dan schaadt het niet.

En ik maar denken dat die vrouwen met afgetrainde lovers een geweldig sexleven hebben… Dan heb ik toch liever een man met een buikje en een fatsoenlijke sexdrive, wat jij?

Bron: Medicine & Science in Sports & Exercise
Beeld: Pinterest

Meer over het libido:

Foodies opgelet: deze kruiden werken libidoverhogend

Libido verhogen? Van deze maaltijd krijg je zin in sex

Love potion: meer zin in sex door een warme kop melk

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy