5 vragen die bepalen of jij nog wel gelukkig bent in je relatie (en wat je eraan kunt doen)

door Phlox

Misschien herken je het wel: je zit in een relatie die meer moeite kost dan normaal zou moeten zijn. Of je merkt dat het gevoel voor je partner niet zo ‘aanwezig’ is als eerst. Dit kan natuurlijk gewoon een winter- of coronadipje betekenen, maar wat als je eigenlijk echt niet meer zo gelukkig bent in je relatie? Dit zijn 5 vragen die je aan jezelf kan stellen.

Kost het me moeite om tijd vrij te maken voor mijn partner?

Ook als je al lang en breed in een monogame relatie zit is het belangrijk om op dates te blijven gaan- dat is waarschijnlijk ook hoe jullie naar elkaar toe zijn gegroeid! Maar als je merkt dat het niet meer uit jezelf komt om leuke dingen op touw te zetten, is dat wel even een dingetje. Want hoe komt dat dan, en is het gewoon ‘even te druk’ of zit er misschien meer achter?

Door samen iets te doen waar je echt blij van wordt, zou dat gevoel makkelijker weg kunnen gaan. Op stap gaan met je partner hoort namelijk geen straf te zijn! Bedenk bijvoorbeeld een lijstje van jouw favoriete dingen om te doen, en maak daarvan een gezamenlijke activiteit.

Ben ik tevreden over ons sexleven?

Natuurlijk is sex niet alles, maar het maakt wel een groot deel uit van de meeste relaties. Probeer voor jezelf na te gaan hoe jij de sex ervaart en hoe dat is vergeleken met het begin van de relatie.

Heb je het gevoel dat je niet aan je trekken komt of merk je dat je sexdrive flink omlaag is gegaan? Dit kan veel zeggen over waar jullie staan en jouw gevoelens voor je partner. Als je dit herkent, is er eigenlijk maar een manier om het goed op te lossen: bespreek het en kijk of je samen weer op een lijn kunt komen.

two people holding hands

Heb ik steeds vaker de behoefte om andere mensen te ontmoeten?

Jullie afspraken verbreken, door bijvoorbeeld stiekem een Tinder-profiel te hebben is een behoorlijke red flag dat er iets niet goed zit! Het is normaal om soms iets ‘nieuws’ te willen, maar als die drang belangrijker wordt dan je vriend of vriendin is dat misschien wel even iets om bij stil te staan.

Raak ik (te) snel geïrriteerd door mijn partner?

Geen zin hebben om aangeraakt te worden, met je ogen rollen als ze iets zeggen, zuchten als je een appje krijgt.. dit is een vrij duidelijk teken dat je niet meer zo invested bent in je relatie.

Toch is het makkelijk voor jezelf om zulke dingen te laten gaan en geen verdere stappen te ondernemen. Niet doen! Geen van beiden heeft daar iets aan en het is ook niet eerlijk naar je partner toe.

Wanneer voelde ik mij voor het laatst echt verliefd?

Als je al langer in een relatie zit, kan het een uitdaging zijn om niet in een sleur te raken. Als je aan jezelf merkt dat die spark moeilijk terug te vinden is, kun je nagaan wanneer jij je voor het laatst echt verliefd voelde. Was dat toen jullie samen op die strandvakantie gingen, of tijdens dat romantische regenachtige avondje op de bank?

Bedenk wat jullie toen anders deden dan nu en bepaal voor jezelf hoe je dat gevoel terug zou kunnen krijgen. Het kan namelijk heel moeilijk zijn om dat gevoel van normaliteit in een langdurige relatie te vermijden, maar gelukkig is het ook weer op te lossen! Een typisch gevalletje ‘waar een wil is, is een weg..’

Beeld: Unsplash

Lees meer over relaties & liefde:

Red flags in je relatie die je niet moet negeren

20 vragen om te stellen voor een sterkere relatie

Tips om jezelf niet te verliezen in een relatie

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy