Dé tip voor een succesvolle eerste date

door Julia

Vanavond is het zo ver; de eerste date met die leuke jongen waar je al een tijdje een oogje op hebt. De zenuwen gieren door je lijf. ‘Zou hij in het echt net zo leuk zijn als op de app? Als er maar geen awkward stiltes gaan vallen’, denk je. Met deze tip zorg je ervoor dat je eerste date een groot succes wordt.

 

Nee het gaat hier niet om kledingadvies, maar als we het er toch over hebben rood is wel echt de to-go kleur voor een date. Dit gaat om heel wat anders, een tip die je totaal niet verwacht maar dus wel heel effectief is zo blijkt uit onderzoek.

 

Me-time

De tip om je eerste date tot een succes te maken zit hem in de voorbereidingstijd, althans het is onderdeel van. Ja we houden het nog even spannend. Je neemt een uitgebreide douche, zorgt dat je helemaal smooth bent want he, just in case. Je zoekt een leuke outfit uit, of ontwijkt de kledingstress en doet dit al een paar dagen van tevoren, en je maakt je look af met de nodige make-up. Plan tussen je douchebeurt en het aankleden een solosexsessie in en je bent verzekerd van een leuke avond. Sorry wat? Ja ik ben serieus, uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die voor hun eerste date aan sex denken of doen, meer openstaan voor anderen. Ze zijn relaxter en makkelijker in de omgang.

 

Sexual priming

Dit proces wordt sexual priming genoemd en is een conclusie uit het onderzoek van professor Gurit Birnbaum werkzaam aan het Baruch Ivcher onderwijsinstituut voor Psychologie. Zij en haar team onderzochten 246 heteroseksuele studenten.  Waarvan de helft die beelden kreeg te zien van naakte personen en de andere helft beelden kreeg te zien van een vis. De eerste groep bleek achteraf meer open te staan voor een blind date dan de tweede groep. In een blog voor Psychology Today geeft Birnbaum een uitleg hierover. ‘Het activeren van je seksuele systeem, wat opwinding veroorzaakt, zorgt voor zelfonthulling’. Als je dus opgewonden bent, of nog nageniet van je eigen verwensessie, en vervolgens met iemand in gesprek gaat geef je jezelf dus meer bloot. Je bent openhartig over je gevoelens, je ervaringen, hoe je in het leven staat. Met als resultaat dat je een potentiële partner dichtbij laat komen. Iets wat veel mensen, zeker na een aantal slechte ervaringen, lastig vinden.

 

Het geven van persoonlijke informatie van jezelf, je ware ik te laten zien tijdens een date, maakt de kans groter dat de ander je leuk vindt. En het motiveert hem of haar ook, om hetzelfde te doen. Vervolgens krijg je de indruk dat je date jou leuk vindt en reageer je daar weer op door nog meer interesse te tonen. Als we het idee hebben dat iemand ons leuk of aardig vindt, doen we ook aardig terug. En sex, oftewel solosex, activeert dus dit proces. Na het krijgen van een orgasme, ben je helemaal jezelf. Die leuke, ontspannen, charismatische vrouw.

 

Bron: Metro UK
Beeld: Pinterest

Dus, bij de voorbereiding van de aankomende eerste date weet je nu wat je te doen staat. En als je nog meer motivatie nodig hebt: lees hier 10 redenen waarom solosex geweldig is.

 

Meer over de eerste date:

– Betalen op de eerste date, ja of nee?

– Waarom sex op de eerste date helemaal oke is

– De perfecte eerste date volgens Nederlandse singles

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy