Het geheim van een lang en gelukkig seksleven

door Julia

Een lang en gelukkig seksleven klinkt nogal onwerkelijk, want hoe houd je het al die tijd spannend en leuk in bed? En niet alleen in bed, maar ook daarbuiten natuurlijk. Uit onderzoek blijkt nu dat responsiviteit het antwoord is op een lang gelukkig leven samen.

Partners die tijd en energie in elkaar steken om de relatie speciaal en uniek te laten voelen, blijven het langst gelukkig en behouden hiermee het seksuele verlangen. Dat zegt Gurit Birnbaum, psychologisch professor van het Interdisciplinary Center in Herzliya Israël.

Birnbaum en haar team ondervonden dat de responsiviteit van de partner van grote invloed is op het verlangen van de vrouw, meer dan dat bij de man het geval is. Hoewel dit ook wel effect heeft op mannen, alleen in mindere mate.

Responsiviteit?

Responsiviteit houdt in dat je begrip toont voor elkaar, je partner voelt zich op een dieper niveau begrepen. “Dit is belangrijk, omdat je de ander hiermee laat zien hoeveel je om hem/haar geeft.”

‘Responsieve partners zijn bereid om veel te investeren in de relatie en begrip te tonen op een dieper niveau.” Zo maken ze de relatie speciaal en geven ze het gevoel dat de relatie uniek is, iets waar veel mensen naar op zoek zijn in romantische relaties.

Speciaal en begeerlijk

Birnbaum en haar team hebben voor dit onderzoek drie experimenten gedaan met honderd stellen die zes weken lang elke dag een dagboek bij moesten houden. Hierin beschreven ze hun seksueel verlangen en hun perceptie van de responsiviteit van hun partner. Uit de resultaten bleek dat de mannen en vrouwen zich speciaal en begeerlijk voelde, omdat hun partner responsief was. Ze zien hoe waardevol hun relatie is, de persoon met wie ze zijn, en dit geeft het seksueel verlangen een boost.

“Seksueel verlangen gedijt bij het vergroten van de intimiteit, en responsiviteit is een van de beste manieren om die ongrijpbare sensatie na verloop van tijd weer op te wekken.”

 

Bron: APA PsychNET en Huffington Post
Beeld: Pinterest

Meer over een goed seksleven:

– Sextips van gelukkige stelletjes

– 7 spannende voorspel ideeën om hem gek te maken

– Met dit stappenplan krijgen jullie weer zin in sex

 

1 reactie

Gaby 19 juli 2020 - 09:21

Hi Julia,

Je zoekt alles uit, wat leuk ;-) lees ook met veel plezier je verhalen.

Wil je eens het thema hotwife aansnijden en dan niet vanuit de Ordinaire stereotype stijl (Bull andere man is altijd dominant) maar gewoon het idee dat de vrouw een extra man mag hebben omdat:
– ze het verdiend
– een inhaalslag mag maken qua sexpartners
– als hard to get: de vaste partner blijven laten inzien dat de vrouw iedereen kan (en mag) krijgen en de vaste partner dus ook blijvend moeite moet doen
– vrouw in het middelpunt

Zou graag een Hotwife Artikel willen lezen en aan mijn man willen laten lezen.

Liefs

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy