A-spot orgasme: de allerbeste standjes voor deze geheime zone

door Lotte

Je kent natuurlijk de G-spot als een van de erogene zones naast de clitoris. Als je ons boek ‘Kom je ook?’ heb gelezen, dan weet je dat er véél meer pleasure spots te vinden zijn op het lichaam van de vrouw. De A-spot is daar eentje van. In dit artikel lees je wat een A-spot is wat met welke standjes je het A-spot orgasme makkelijker kun bereiken. 

Wat is de A-spot?

Een goed bewaard geheim van het vrouwelijke lichaam is de A-spot. Er wordt weinig over gesproken of geschreven, terwijl hij al in 1994 door een Maleise dokter is ontdekt. Hij stuitte op een heel gevoelige zone diep in de vagina (zie afbeelding). De A-spot, ook anterior fornix genoemd, ligt aan de voorzijde van de vaginawand en vlak bij de baarmoederhals. De A-spot ligt in het verlengde van de clitoris, maar net als veel andere orgasmes in dit hoofdstuk voelt dit orgasme heel anders aan. Je voelt het van je tenen tot je kruin. Het kan lijken alsof je even buiten je lichaam treedt. Klinkt goed, hè? Een ander voordeel: waar een clitoris algauw ‘overbelast’ raakt door alle aandacht, kun je een A-spot blijven stimuleren… zelfs na een orgasme.

A-spot orgasme
Afbeelding uit ‘Kom je ook?‘ 

Standjes voor een A-spot orgasme

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een volledig opgewonden lijf is essentieel om klaar te komen. Vooral bij het A-spot orgasme. Omdat deze hotspot bij je ultragevoelige baarmoederhals ligt, moet je vagina helemaal klaar zijn (lees: vochtig, ontspannen en ruimer) voordat je actie onderneemt. Anders kan het zoeken naar je anterior fornix pijnlijk zijn. Trek een halfuurtje uit voor maximale opwinding: denk aan zoenen, orale sex en handwerk. Een beetje glijmiddel kan ook geen kwaad (maar laat het geen vervanging zijn!).

Let op: De A-spot is heel gevoelig. Voor sommige vrouwen is langdurige stimulatie te heftig of zelfs pijnlijk. Ook hier geldt weer: begin rustig, neem de tijd en blijf oefenen. Als het niet lukt, dan lukt het niet… nog genoeg andere orgasmes om te ontdekken. Zoals de 12 andere orgasmes in onze orgasmegids Kom je ook?.

A-spot standje #1: Solo op onderzoek

Een belangrijke voorwaarde om de A-spot te bereiken is plat gezegd: een lang apparaat. Je kunt de A-spot op twee manieren proberen te prikkelen: met een (lange!) penis of met een dildo. Vingers zijn eigenlijk te kort om dit plekje te vinden, maar je kunt het proberen natuurlijk. Als je (even) geen partner tot je beschikking hebt, dan kun je evengoed het A-sport orgasme uitproberen. Het is sowieso wel een aanrader om alleen op zoek te gaan naar je A-spot. Met een partner erbij ben je vaker afgeleid en als je alleen bent heb je alle tijd.

Breng een lange toy met een lichte kromming in. Het plekje zit diep in je vagina, boven je baarmoederhals. Het kan dus wel even een zoektocht zijn voordat je iets gaat voelen. Iedere vrouw heeft een eigen handleiding, dus probeer allerlei bewegingen uit: zacht duwen, heen en weer of cirkeltjes maken… Blijf je vooral ontspannen en raak niet gefrustreerd als je niks voelt. Een A-spot orgasme zal bij de eerste poging nog niet gebeuren helaas, wel kun je gaan voor een gemengd orgasme door ook je clitoris met je andere hand of een vibrator te masseren.

*Als je bedpartner een vrouw is, kun je deze standjes voor het A-spot orgasme ook uitvoeren. Natuurlijk met behulp van een speeltje! Zorg dat je glijmiddel gebruikt.

A-spot standje #2: Tegen de deur

Leun tegen de deur terwijl je partner je van achteren neemt. Zet je voeten uit elkaar en duw je kont naar achteren zodat hij er goed bij kan. Deze houding maakt diepe penetratie mogelijk en dat is nou net wat je nodig hebt met voor een A-spot orgasme.

A-spot standje #3: Kussen eronder

Ontdek je het A-spot orgasme liever liggend? Dat kan met een alternatief standje op de Weense Oester. Ga op je rug op bed liggen en zorg dat je een dik kussen onder billen legt, zodat hij diep kan gaan. Gooi je benen in de lucht, houd ze daar. Laat hem op zijn knieën plaatsnemen en laat hem diep naar binnen glijden. Laat hem op verschillende manieren stoten: lange of juist korte ‘halen’.

A-spot standje #4: Laid back cowgirl

Girl on top is een ideaal standje voor diepe penetratie, wat het ook een geschikt sexstandje maakt om het A-spot orgasme te ontdekken. Ga op bed liggen in de normale cowgirl-positie. Laat hem nu op zijn handen op het bed leunen. Zelf leun je ook naar achteren en zet je handen op het bed. Door achterover te leunen zorg je dat zijn penis aan de voorzijde van de vagina komt: in de buurt van de A-spot dus. Experimenteer met verschillende bewegingen om te ontdekken wat jij lekker vindt. Beweeg van voren naar achteren, op en neer of maak cirkeltjes met je heupen. Je kunt ook hem de teugels geven: zet je iets af en laat hem op en neer bewegen met zijn heupen. Zorg wel dat hij diep in je blijft om het A-spotorgasme te vinden. Als het pijn doet, kun je even gas terugnemen. Zorg voor meer opwinding (zet bijvoorbeeld een porna aan) en gebruik siliconen glijmiddel (wij zijn fan van Pjur!). En onthoud: oefening baart kunst!

Wees wel voorzichtig, dit is het standje met de grootste kans op een penisbreuk.

Meer over orgasmes:

Sporgasme: Klaarkomen tijdens het sporten bestaat echt!

Een orgasmekloof in je relatie: zo bespreek je dat

Het lukt mij niet om een orgasme te krijgen, wat kan ik doen? – VrijVraag #27

Beeld: Kosmos Uitgevers: Kom je ook? /  Photo by Gabriel Matula on Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy