Anaal orgasme: bestaat het en hoe werkt het? – LotteLust Q&A

door Lotte

Heb je een brandende vraag over sex, liefde, lust of iets er tussenin? Stuur je vraag in en wij zullen uitgebreid antwoorden in de rubriek LotteLust Q&A. Deze keer gaat het over het mysterieuze anaal orgasme, want eh… bestaat zoiets wel? En zo ja, hoe krijg je dat voor elkaar?

Q: Bestaat een anaal orgasme?

De 23-jarige Ellemieke stuurde deze vraag in: “Ik ben benieuwd of het anaal orgasme bestaat en zo ja: hoe werkt dit? Ik las het ergens en ik had er nog nooit van gehoord. Kan het alleen voorkomen bij vrouwen of ook bij mannen? En als het bestaat, hoe werkt een anaal orgasme dan?

A: Een anaal orgasme bestaat… soort van

Klaarkomen door anale sex, ik begrijp dat het klinkt alsof het niet mogelijk is. Je achterste is toch niet ‘gemaakt’ voor sex, waarom zou dan van anale stimulatie kunnen klaarkomen? Toch bestaat het echt, maar eigenlijk klopt de benaming ‘anaal orgasme’ niet helemaal. Elk orgasme is namelijk een clitoraal orgasme. Je clitoris is namelijk niet alleen het knopje wat je aan de buitenkant ziet. Het loopt helemaal tot diep in je buikwand door.

anaal orgasme clitoris

Hoe werkt een anaal orgasme?

Bij een anaal orgasme is er negen van de tien keer ook sprake van andere stimulatie naast anale sex. Bijvoorbeeld op de clitoris of in de vagina. Met anale sex kun je de kans op een orgasme vergroten en deze intenser maken. Daarom spreek je toch van een anaal orgasme. De anus is namelijk een heel gevoelige plek omdat allerlei zenuwen hier samen komen. Daarbij wordt de clitoris en vaginawand indirect geprikkeld door de samentrekkende bewegingen van de bekkenbodemspieren tijdens de seks (penetratie). Bij mannen kan via de anus de prostaat gestimuleerd worden, wat bij hen voor extra lekker gevoel zorgt.

Anale sex is bij de meesten die een anaal orgasme ervaren dus meer een hulpmiddel om klaar te komen dan dat ze van alleen anaal klaarkomen. Toch zijn er wel een kleine minderheid van vrouwen die door alleen anale penetratie een hoogtepunt kunnen bereiken.

Kunnen zowel mannen als vrouwen een anaal orgasme krijgen?

Ja, maar hier zit ook aan kanttekening aan. Bij de meeste vrouwen is bij een anaal orgasme sprake van clitorale of vaginale sex. Een klein groepje vrouwen kan wel door enkel anal play climaxen. De meeste vrouwen komen niet klaar door puur stimulatie of penetratie van de anus. Voor mannen is het gemakkelijker om zo tot een orgasme te komen.

Tips voor een anaal orgasme

Een anaal orgasme kun je bereiken met (inkoppertje) anale sex: zowel rimmen als penetratie met een penis of sexspeeltje. Belangrijk is dat je hierbij veel glijmiddel gebruikt. In tegenstelling tot je vagina, maakt je anus zichzelf niet vochtig als je opgewonden bent. Als je geen of weinig glijmiddel gebruikt, gaat het schuren en dan kun je je happy ending wel op je buik schrijven.

Een anaal orgasme kun je dus bereiken met andere stimulatie erbij óf zonder. Of jij hoort bij de groep die alleen van anale sex kunnen klaarkomen zul je vanzelf ontdekken.

Wil je dit uitproberen? Lees dan eerst even de onderstaande artikelen!

Heb je ook een vraag voor ons over sex, liefde of iets ertussenin? Laat anoniem een reactie achter!

Meer over anale sex:

De eerste keer anaal: Wat je moét weten

De leukste, gekste synoniemen voor anale sex

De 6 fijnste standjes voor anale sex

De 8 grootste misverstanden over anale sex

Bron: OneWorld, EasyToys / Beeld: Amazon, Teen Vogue

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy