Langere sekssessies en meer orgasmes, de voordelen van een lesbische relatie

door Luna

Hallo lieve lezers van LotteLust! Vandaag een positief blog over de voordelen van met een vrouw zijn. Veel mensen denken namelijk dat een lesbische relatie vooral onpraktisch of ingewikkeld is omdat je bijvoorbeeld geen biologische kinderen kan krijgen samen en het minder geaccepteerd is dan hetero zijn. Toch heeft als vrouw met een vrouw zijn ook vele voordelen die ik je graag bijbreng. Zo hoef je in het vervolg niet meer alleen de nadelen te benoemen in een gesprek hierover. Of kan het je misschien helpen in het acceptatieproces dat je (ook) op vrouwen valt. Hopelijk geniet je ervan en steek je er wat van op.

Niet zwanger worden

Niet zwanger worden staat hoog in mijn lijstje met voordelen. Het is namelijk verschrikkelijk irritant om telkens bewust met anticonceptie mee bezig zijn in een man-vrouwrelatie. Want ondanks alle anticonceptiemiddelen die er op de markt zijn, komt het nog wel eens voor dat er iets misgaat. Natuurlijk is er de morning-afterpil, maar die neem je ook niet voor je plezier in. De bijwerkingen- zoals je misschien wel weet – kunnen heel hevig zijn.

Daarnaast is het voordeel ook een nadeel: ik kan niet zwanger raken van de persoon van wie ik houd. Als ik vanavond, volgende week, volgend jaar of zelfs over tien jaar denk: ‘put a baby in me’, dan gaat dat heel lastig worden. Hier kan ik me heel boos om maken omdat het oneerlijk is, maar dat heeft natuurlijk geen zin. Deze blog gaat immers over voordelen, dus ik blijf positief.

Meer seksstandjes

Afgelopen week had ik een heel vermakelijk gesprek met mijn buurman. Hij was erg geïnteresseerd in het seksleven van mij en mijn vriendin. Hij had ook een aantal aannames gemaakt, zo zei hij: “je kan niet zoveel doen, hè… tijdens lesbische seks”. Wat neerkwam op: Wat doe je in hemelsnaam wanneer er geen piemel in het spel is?. Inmiddels weet ik dat mensen vaker benieuwd zijn naar hoe wij seks hebben dan ik wil. Maar dat ik een jongvolwassen man moet uitleggen hoe seks tussen twee vrouwen werkt, had ik niet verwacht. Gebaseerd op mijn eigen ervaring en die van vrienden is lesbische seks juist veel uitgebreider en inclusiever dan de gemiddelde heteroseks.

Hij dacht ook dat er gebrek was aan standjes voor ons. “Beetje lik- en vingerwerk en dat is het wel, toch?” Ik kon hem meteen vertellen dat dat niet het geval is. Elk ‘hetero standje’ kun je ook doen met een vrouw, met of zonder piemel. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een strap-on oftewel voorbinddildo te gebruiken. Maar zonder enige penetratie kan seks ook erg lekker en compleet zijn. Doordat vrouwen nat worden als ze opgewonden zijn, zijn de meeste “penetratie-standjes” ook heerlijk zonder piemel/ dildo- maar dat begrijpen misschien alleen de pro’s onder ons ‘knipoog’. Dus voor mijn gevoel zijn er juist veel meer opties, er zijn in elk geval niet minder.

Begrip

Over het algemeen durf ik wel te stellen dat de gemiddelde lesbische relatie vol zit met begrip. Bijvoorbeeld over menstruatie, hormonen of vrouwonvriendelijkheid. Je weet dat je in hetzelfde schuitje zit. Met een vrouw praat ik makkelijker over deze onderwerpen. Met mannen heb ik snel zoiets van: jij hebt geen idee waar ik het over heb, ondanks het wel goed bedoeld kan zijn. Maar wat ik vooral veel hoor is dat er echt minder begrip is voor dit soort kwesties binnen heterorelaties. Voor mij is dit echter wel heel belangrijk, omdat het voor mij in verbinding staat met op één lijn zitten. Vandaar dat ik dit beschouw als een van de voordelen van met een vrouw zijn.

Voordelen lesbische relatie

Langere sekssessie en meer orgasmes

De sekssessies tussen mij en mijn vriendin duren gemiddeld langer dan die van mijn heterovrienden. En dat is te verklaren. In 2016 heeft Brendan Zietsch, psycholoog aan de Universiteit van Queensland, zich namelijk verdiept in de duur van de gemiddelde heterovrijpartij en deze ligt relatief laag: vijf minuten en vier seconden. Vrij teleurstellend, toch? De psycholoog vroeg koppels om bij te houden hoe lang ze bezig waren tot de man klaarkwam. Hierin werd het voor- en naspel niet meegerekend. Het bleek dat er koppels waren die maar liefst 44 minuten penetrerende seks hadden, maar ook koppels waarin de man al na 33 seconden tot een hoogtepunt kwam. Met de eerdergenoemde 5 min en 4 seconden als gemiddelde. Zelf vind ik dat voorspel ook onder ‘seks’ valt. Uitgaande van welke cijfers ik daarover kon vinden, duurt de gemiddelde heterosekspartij (met voorspel) in totaal zo’n 17-20 minuten.

Volgens onderzoek van het AMC duurt seks bij lesbiennes gemiddeld 55 minuten. Dat is een aanzienlijk groot verschil ten opzichte van heteroseks. Ook op het gebied van orgasmes lijken lesbische bedpartners hoger te scoren. Uit onderzoek, uitgevoerd door Indiana University, Chapman University en Claremont Graduate University, krijgen 65% van de heteroseksuele vrouwen en 86% van de lesbische vrouwen een orgasme tijdens seks met een partner. Bij mannen is het percentage sowieso erg hoog en zit er bijna geen verschil tussen hetero- of homoseksueel. Het gaat hier dus echt even om de vrouw.

Het verschil tussen hoogtepunten bij heteromannen en -vrouwen heet de orgasmekloof. Wil je meer willen leren over het vrouwelijke orgasme- lees dan vooral ons 1e boek ‘Kom je ook’! Ook leuk en leerzaam voor lesbische vrouwen.

De duur van een sekssessie zegt natuurlijk lang niet alles. Uiteindelijk gaat het erom dat je beiden geniet van jullie intieme moment samen. Toch schijnt het voor een vrouw vaak fijner te zijn om een wat langere ‘sexytime’ te hebben, om zo het maximale eruit te halen voor haar. Vrouwen hebben namelijk zo’n 20 minuten nodig om opgewonden te raken, en zo de kans op een hoogtepunt te vergroten.

Je kent het vrouwelijk lichaam

Omdat je zelf vrouw bent, weet je vaak goed waar jouw ‘pleasure spots’ te vinden zijn en hoe je deze stimuleert. Je weet bijvoorbeeld wel welk heerlijke gevoel je kunt ervaren als jij jouw clitoris stimuleert. Dit kan je (ondanks dat iemand anders bevredigen anders is dan een goede sessie met jezelf) hierdoor ook sneller aan een andere vrouw geven. Bij een man kan ik me slechts een voorstelling maken van hoe het voelt om bevredigd te worden, toch zal ik het nooit precies weten. Om het maximale uit de ervaring van je sekspartner te halen is het ten alle tijde heel belangrijk om goed te communiceren. Dit geldt voor lesbische en heteroseks.

Wat vind jij de voordelen van met een vrouw zijn?

Bronnen: Tandfonline, Bedmanieren, Vice, Hln, Parool, Standaard

Beeld: Luna, AtelierLuSt, Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy