Waarom je never nooit moet faken

door Chiara

We noemen het wel een leugentje om eigen bestwil, maar wanneer je een orgasme faket doe je dit niet voor jezelf. Wellicht wil jij je lover een goed gevoel geven, ben je vermoeid of wil je de daad simpelweg snel beëindigen. Het is soms ook gewoon makkelijker om te faken dan daadwerkelijk tot je hoogtepunt komen. Toch is het niet zo slim om te acteren tussen de lakens. Wij vertellen je waarom.

Een orgasme is (g)een pre

Klaarkomen wordt vaak gezien als een must tijdens de sex. Als hetgeen waar alles om draait. Natuurlijk is een climax een fijne bijkomstigheid, maar het is geen absolute noodzaak. Als je de focus legt op het hoogtepunt is de kans klein dat je deze bereikt. Pure ontspanning vergroot de kans op een orgasme. In plaats van je bezighouden met een toneelstukje kun je jezelf beter helemaal laten gaan.

Eerlijkheid duurt het langst

Zolang jij blijft faken, blijft je lover in de veronderstelling dat hij de juiste snaren raakt. Dat verkleint dus ook de kans dat hij leert wat jij wel en niet lekker vindt in bed. Dit is niet bepaald eerlijk tegenover hem, maar ook niet tegenover jezelf. Hoewel een orgasme geen must is, is het wel fijn om af en toe een piek te bereiken. Dat is toch veel fijner dan een schuldgevoel?

Communicatie is het sleutelwoord

Body language is natuurlijk de perfecte manier om jouw lover te vertellen waar jij lekker op gaat. Met de juiste bewegingen en geluidjes kun je aangeven hoe jij het beste tot je max gebracht kunt worden. Maar niet iedereen begrijpt lichamelijke hintjes. Dirty talk is een goed alternatief. Een tikkeltje verlegen? Ga dan een luchtig gesprekje aan. Als jij je comfortabel genoeg voelt om het bed in te duiken met hem, dan is erover praten kinderspel, toch?

Geef jezelf bloot

Sex is het moment waarop jij jezelf volledig blootgeeft. Op het moment suprême zijn jullie het meest intiem. Het is dus de perfecte gelegenheid om met elkaar in verbinding te komen. Als jij niet eerlijk bent is het echter erg lastig om een echte connectie te voelen. Jullie lichamen zullen alleen volledig samensmelten als jij je ook volledig laat gaan.

Verplaats jezelf in de ander

Zou jij het leuk vinden als hij zou faken? Het is toch veel fijner wanneer jullie het maximale uit jullie slaapkamer avonturen halen? Experimenteer met elkaar en leer van elkaar!

Tips om niet meer te faken:

Tegelijkertijd klaarkomen is dé boost voor je relatie

Moeite met klaarkomen? Deze toys helpen je op weg

Ademhalingstips voor een beter orgasme

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy